تلفن تماس :

1817 - 026

تیلوز

4.7/5 - (18 امتیاز)

تیلوز چیست:

تیلوز، یک غلظت دهنده سلولزی یا هیدروکسی پروپیل متیل سلولز (HPMC) یک پلیمر نیمه سوزنی، ویسکوالاستیک و غیر سمی است، که یک پلیمر طبیعی بوده و هر حلقه ی آن دارای سه گروه هیدروکسیل می باشد. این ماده با ویژگی های مختلف دارای کاربرد های متفاوتی است. این ماده از نظر شکل ظاهری به صورت جامد پودری سفید و با بژ روشن بوده که گاها نیز به صورت گرانول هم یافت می شود. تیلوز به هنگام حل شدن در آب، تشکیل کلوئید می دهد که غیر سمی و قابل احتراق بوده و می تواند با عوامل اکسید کننده واکنش دهد.

تیلوز دارای خاصیت ژل زدن حرارتی می باشد. یعنی تیلوز با گرم شدن محلول تا دمای بحرانی، به یک توده غیر قابل جریان و نیمه انعطاف پذیر تبدیل می شود. به طور معمول، این دمای بحرانی به صورت معکوس با غلظت محلول HPMC و غلظت گروه متوکسی در ارتباط می باشد. یعنی هرچه غلظت گروه متوکسی بیشتر باشد، دمای بحرانی پایین تر است. همچنین هرچه غلظت بالاتر باشد، توده به دست آمده، چسبندگی یا انعطاف پذیری کمتری دارد.

تیلوز دارای رطوبت کمتر از 6 درصد است. ویسکوزیته ی محصول 4200 میلی پاسکال ثانیه و دانسیته ی بالک آن 450 گرم بر لیتر می باشد.

انواع غلظت دهنده های سلولزی:

این غلظت دهنده ها از لحاظ ساختار مولکولی و مشتقات اصلاح شده سلولز با هم فرق دارند.

  • سی ام سیCMC
  • اچ پی ام سیHPMC یا تیلوز
  • اچ ای سی HEC
  • ام اچ ای سی MHEC

فرآیند تولید تیلوز:

تیلوز از پنبه ی خام یا پالپ تصفیه شده، تولید می شود. روند تولید بدین صورت است که ابتدا پنبه ی خام یا پالپ تصفیه شده در آب دارای خاصیت قلیایی، خیسانده می شوند. سپس وارد راکتور دارای دمای 25 درجه ی سانتیگراد می گردند. این دما در طول واکنش ثابت باقی می ماند. پس از دو ساعت الکل و اسید به این راکتور افزوده می شوند. زمان واکنش در راکتور حدودا سه ساعت می باشد. ماده ی تولید شده پس از خروج از راکتور به وسیله ی آب شست و شو داده می شود.

کاربرد تیلوز:

از مهم ترین کاربرد آن می توان به عنوان تقویت کننده ی ویسکوزیته، پایدار کننده و بایندر استفاده می شود. اما کاربردهای گسترده ای دارد:

  • صنعت آرایشی و بهداشتی و محصولات مراقبت شخصی: تیلوز یک مکمل بی ضرر در محصولات آرایشی است مثلا ثبات کف اصلاح را بهبود می بخشد. و همچنین برای افزایش چسبندگی کرم، به عنوان یک اتصال دهنده در پودرهای آرایشی، باعث توزیع یکنواخت رنگ در موی سر نیز می شود. تیلوز هیدروکسی اتیل سلولز (HEC) به عنوان افزودنی به لوازم آرایشی و بهداشتی نیز مصرف می شود.
  • صنعت نفت و گاز و پتروشیمی: در مایعات حفاری و تکمیل چاه های نفت و گاز طبیعی مصرف می شود. (Tylose) تیلوز در فرآیندهای شکستگی هیدرولیکی و به همراه سایر افزودنی ها مانند بایوسایدها، مواد ضد فشرده، ضایعات اکسیژن و کند کننده ها و همچنین به عنوان یک پلیمر سازگار با محیط زیست، استفاده می شود.
  • حفاری: به عنوان تقویت ویسکوزیته در گل حفاری به کار می رود. همچنین این ماده به علت تشکیل محلول پایدار با غلظت زیاد نمک،برای افزایش ویسکوزیته مایعات حفاری، مناسب است. برای افزایش تولید نفت نیز استفاده می شود. به راحتی با مواد شیمیایی و آنزیم ها تجزیه می شود.
  • کاشی و سرامیک: در مخلوط اکستروژن متالورژی سرامیکی و پودر، به عنوان افزودنی های نگهدارنده آب و دیسپرس کننده ها، پلاستیسایزرها و سورفکتانت ها، کار می رود. لازم است بدانید قدرت اتصال بالای تیلوز نقش مهمی خشک کردن به روش اسپری در گرانول ها دارد، بنابراین برای این صنعت بسیار کارآمد است. در چسب های کاشی نیز کاربرد دارند.
  • رنگ و رزین: برای تولید امولسیون های پلیمری آبی بر پایه ی ترکیبات مشتق شده از اتیلن و برای بسپارش وینیل استات، لاکتیک های کوپلیمر با وینیل اکریلیک و رنگ و روکش نیز استفاده می شود.  به عنوان بایندرهای رنگ، چسب و بتن نیز به کار می رود.
  • مواد و مصالح ساختمانی: در لایه گذاری کاشی ها با استفاده از فرآیند بستر نازک، درست کردن ملات در ماشین آلات گچ کاری و به عنوان چسب و ترمیم قطعات در صنعت ساختمان به کار می رود. در محصولات گچ و رندرهای سیمانی نیز استفاده می شود.
  • حلال های آلی: این ماده در حلال های آلی به عنوان قوام دهنده، ضخیم کننده یا ویسکوز کننده به کار می رود.
  • در صنایع غذایی و داروسازی: به عنوان یک افزودنی غذایی، در نان سبوس دار، هایپروملوئز امولسیفایر، ضخیم کننده و جایگزینی برای ژلاتین حیوانات و در داروسازی استفاده می شود.
  • در صنایع شوینده و تولید پاک کننده ها کاربرد دارد.
  • در کاغذسازی به کار می رود.
  • در صنعت چاپ و رنگ چاپ در منسوجات نیز مصرف می شود.

انواع تیلوز:

تیلوز در محدوده دو گرید 4000 و 200000 به بازار عرضه می شود. هر چه گرید به سمت بالاتر می رود، توانایی حل شدن در آب بیشتر می شود ولی قدرت نگهداری آب در آن به مدت طولانی کم تر می شود. در ادامه به دو گرید پرکاربرد تیلوز در بازار ایران می پردازیم.

  • تیلوز 4000
  • تیلوز 6000
  • تیلوز 100000
  • تیلوز 150000
  • تیلوز 200000

تیلوز 100000:

تیلوز 100000 با جذب آب موجود، باعث بالا رفتن غلظت می شود. همچنین در رزین های پایه ی آب از آن استفاده های فراوانی می شود. در تولید مواد آرایشی و بهداشتی و برای افزایش غلظت در رنگ ها نیز به کار می رود. این ماده چسبندگی بسیاری دارد، بنابراین در تولید خمیردندان و انواع کرم ها و همچنین صنایع پلاستیک سازی نیز مصرف می شود.

تیلوز

تیلوز 4000:

تیلوز 4000 غلظت دهنده سلولزی غیر یونی است. این تیلوز از خانواده هیدروکسی متیل سلولز است. این ماده نیز یک اتر سلولز غیر یونی با گرید 4000 می باشد که از طریق یک سری از فرآیندهای شیمیایی با سلولز پلیمر طبیعی به عنوان مواد خام ( پنبه ای خام یا پالپ تصفیه شده ) حاصل می شود.

این ماده دوز مصرف بالاتری نسبت به سایر تیلوزها دارد.

شرایط نگهداری تیلوز:

تیلوز مانند تمام مواد آلی دارای ذرات ریز، می تواند خطر انفجار گرد و غبار را ایجاد کند. تشکیل گرد و غبار و رسوبات باید به حداقل برسد، تا ترکیبات گرد و غبار آتش زا به وجود نیاید. از شعله های آتش، سطوح داغ، حرارت، نور مستقیمت خورشید، جرقه ها و الکتریسیته ساکن باید به دور باشد.

این ماده در دمای حدود 200 درجه سانتی گراد شروع به تجزیه می کند و دمای احتراق آن بیشتر از 360 درجه سانتیگراد است. بنابراین تیلوز به راحتی می سوزد و می تواند آتش بگیرد.

این ماده در صورتی می تواند برای مدت طولانی نگهداری شود که در ظروف بسته و یا در بسته بندی اصلی خود در یک محل خشک و در دمای اتاق قرار گیرد. در مورد گریدهای دارای ویسکوزیته بالا، پس از ذخیره سازی طولانی مدت (بیش از 1 سال)، افت ویسکوزیته اتفاق می افتد.

پس از باز شدن، درب ظرف باید کاملا محکم بسته شود تا رطوبت هوا را جذب نکند.

بسته بندی این ماده به شکل کیسه کاغذی چند لایه با ورقه های پلی اتیلن و با وزن 25 کیلوگرمی است.

لیست قیمت تیلوز:

ردیفنام محصولقیمت
1قیمت تیلوز MH4000تماس بگیرید
2قیمت تیلوز HS100000تماس بگیرید
مشاوره و درخواست همکاری

کارشناسان پتروشیمی دانشمند آماده پاسخگویی و ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی میباشد.

تلفن تماس :
1817 - 026
ایمیل :
Info@chemical-co.com
شبکه های اجتماعی :
آنچه در این مطلب میخوانید !

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *