تلفن تماس :

1817 - 026

اسانس صنعتی

اسانس صنعتی چیست

روغن های اسانسی مواد شیمیایی محسوب می شوند. زیرا اسانس روغنی یک مایع آبگریز غلیظ است که حاوی ترکیبات شیمیایی فرار حاصل از گیاهان است. این ترکیبات به راحتی در دمای طبیعی تبخیر می شوند. روغن های اسانسی همچنین به عنوان روغن های فرار، روغن های اثیری، اترولئا یا به سادگی به عنوان روغن گیاهی که از آن استخراج شده اند، مانند روغن میخک شناخته می شوند.

مواد تشکیل دهنده روغن های اسانسی گیاهان عمدتا در دو گروه شیمیایی مجزا تقسیم می شوند: ترپنوئیدها و فنیل پروپانوئیدها. ترپنوئیدها بسیار متغیر هستند، اسکلت های کربنی مختلف و انواع مختلف مشتقات اکسیژن دار، از جمله الکل ها، استرها، آلدئیدها، کتون ها، اترها، پراکسیدها و فنل ها را نشان می دهند.

مواد گیاهی کاملاً با یک حلال مانند هگزان مخلوط می شوند که مواد معطر را حل می کنند و همچنین موم ها و سایر محصولات را نیز حل می کنند. سپس حلال بازیابی می شود و باقیمانده ای به عنوان بتن باقی می ماند. موم ها و سایر مواد غیر ضروری با الکل از بتن خارج می شوند و روغن باقی می ماند.

انواع اسانس صنعتی

اسانس صنعتی با توجه به گستردگی که دارند، به دو دسته اسانس پودری  صنعتی و اسانس مایع صنعتی تقسیم بندی می شوند:

    • اسانس لیمو صنعتی:

      روغن لیمو حاوی ترپن ها (حدوداً 94٪ لیمونن)، سسکوئیترپن ها، آلدئیدها (سیترال، حدود 3.4-3.6٪ و سیترونلال) و استرها (حدود 1٪ استات جرانیل) است.

    • اسانس کندر صنعتی:

      منبع روغن آن رزین درخت می باشد. و توسط تقطیر با بخار استخراج می شود. کندر از دوران باستان مورد استفاده قرار می گرفت. این گیاه در درجه اول در خاورمیانه، آفریقای شمالی و هند می روید. اسانس روغنی کندر به دلیل توانایی خود در کاهش علائم قابل مشاهده پیری با (سفت شدن پوست و ایجاد ظاهر جوان و لطیف) و تقویت بازسازی سلول ها مشهور است. این اسانس به شدت ضد التهاب و ضد عفونی کننده است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، بنابراین جزو اسانس های روغنی مهم و ضروری محسوب می شود. همچنین در کاهش سرعت رشد تومور نیز موثر است.

    • اسانس کاج صنعتی:

      این اسانس حاصل از بخش سوزنی کاج می باشد.

  • اسانس پرتقال شیرین صنعتی:

    اسانس پرتقال از پوست پرتقال شیرین، استخراج می شود. این کار با روشی به نام پرس سرد انجام می شود که با استفاده از فشار روغن های پوسته را فشرده می کند. بعضی اوقات می توان از برگ و گل گیاه نارنج نیز استفاده کرد. از این اسانس در شوینده ها و پاک کننده ها استفاده می شود. خاصیت ضد باکتریایی نیز دارد.

  • اسانس اکالیپتوس گلوبولوس صنعتی:

    منبع آن درخت یا برگ این گیاه می باشد. که با استفاده از تقطیر با بخار تولید می شود. اکالیپتوس یکی از بهترین اسانس های روغنی در جهان است. اکالیپتوس ضد ویروس و ضد باکتری محسوب می شود، و از این خاصیت آن به عنوان یک افزودنی فوق العاده و موثر به درمان های دارویی و همچنین تمیز کردن محصولات، استفاده می شود. امروزه از اسانس اکالیپتوس به دلیل توانایی در باز کردن تنفس و تسکین احتقان در سراسر جهان استفاده می شود و معمولاً به اتاق بخار و سونا برای پاکسازی ریه ها اضافه می شود. اسانس اکالیپتوس یک افزودنی عالی برای کاربردهای آرایشی، فرمول های مراقبت شخصی، صابون ها، مواد ضد دافع حشرات، عطر سازی و رایحه درمانی است.

  • اسانس رزماری صنعتی:

    این اسانس از تقطیر با بخار استخراج می شود. رزماری یک گیاه اتوکوتن در دریای مدیترانه است و در سراسر جهان کشت می شود. این گیاه در دامنه های خشک و سنگلاخی نزدیک دریا به صورت وحشی رشد می کند. اسانس روغنی رزماری حاوی آنتی اکسیدان است. روغن ضروری رزماری دارای فعالیت ضد باکتری و ضد قارچی قدرتمند است.

  • اسانس دارچین صنعتی:

    پوست دارچین (سیلان) از کیفیت غیر پارئیل برخوردار است و دارای بالاترین محتوای درمانی است. بومی سریلانکا، روغن ضروری پوست دارچین نادر و گرانبها است. اسانس پوست دارچین به شدت ضد ویروس است.

  • اسانس پرتقال ترش صنعتی

  • اسانس گریپ فروت صنعتی

  • اسانس صنوبر صنعتی

  • اسانس درخت عرعرصنعتی

  • اسانس درخت چای صنعتی

  • اسانس اسطوخودوس صنعتی

  • اسانس کلاری مریم گلی صنعتی

چگونه اسانس روغنی مایع به اسانس پودری تبدیل می شود:

از اینولین به عنوان یک ماتریس برای محافظت از کل مشخصات اسانس و تبدیل آن ها به پودر استفاده می کند. اینولین یک فیبر محلول و یک پروبیوتیک است که به عنوان یک حامل فعال و فنی عمل می کند و دارای مزایای مثبت بر هضم و انتقال است. این فناوری منحصر به فرد فرصت های جدیدی را برای استفاده از روغن های اسانسی در نسخه پودری فراهم می کند.

فرق بین اسانس با عصاره در چیست؟

اسانس با عصاره متفاوت می باشد. غلظت روغن ها یا روغن های اسانسی نسبت به عصاره ها بسیار بیشتر است و با استخراج اسانس های روغنی از مغز یا دانه گیاه تولید می شوند. به عنوان مثال، روغن لیمو رایج است و اغلب به عنوان جایگزینی پوست لیمو تازه استفاده می شود.

تولید صنعتی اسانس:

اسانس ها را به طور صنعتی می توان تولید کرد. تولید اسانس صنعتی با استفاده از دستگاه های سیستم سورتینگ، دستگاه های خرد کن، خشک کن تفاله ها، مخزن های خیساندن، برج های تقطیر، فیلترهای موردنیاز، دستگاه های تبخیرکننده و ماشین های مخلوط کننده امکانپذیر می باشد. روش‌های استخراج اسانس با توجه به نوع گیاه، اسانس و کیفیت مطلوب در اسانس‌گیری بسیار متفاوت است. برای استخراج اسانس از روش‌هایی چون تقطیر با بخار آب، توسط حلال‌های شیمیایی، پرس سرد، استفاده از فشار بخار آب، گاز دی‌اکسیدکربن، آب جوش و خلاء استفاده می‌شود. از نظر فنی، روش آب جوش و خلا برای اسانس‌گیری از گیاهان دارویی مناسب تر می باشد زیرا با این روش کیفیت اسانس تولیدی، مطلوب تر است. در بخش اسانس گیری با توجه به نوع فعالیت آن مجموعه باید حداقل دارای بخش‌هایی مثل انبار مواد اولیه، خشک‌کن، دستگاه اسانس‌گیری و تجهیزات پس از اسانس‌گیری باشد، که دستگاه اسانس‌گیری خود نیز باید دارای بخش‌هایی مثل منبع تولید حرارت، دیگ آب‌جوش، پمپ خلا، شیر جداکننده و شیر تخلیه باشد.

شرایط نگهداری اسانس:

اسانس ها را می توان از گیاهان از برگ، گل، میوه، دانه و ریشه آن ها تهیه کرد. به طور کلی اسانس ها بی رنگ هستند و مخصوصا در زمانی که تازه تهیه می شوند ولی به مرور زمان به دلیل اکسیداسیون و مواد رزینی شدن رنگ آن ها تیره می شوند برای جلوگیری از این تغییرات باید اسانس ها را در مکان خنک، خشک و ظرف های سر بسته از جنس شیشه نگه داری کرد.

کاربرد اسانس صنعتی:

  • در صنایع شیمیایی مانند حلال ها، معرف ها، ضد کف ها
  • صنایع رنگ
  • صنعت لاستیک سازی
  • ساخت زیره کفش
  • صنعت شمع سازی
  • تولید جوهر
  • رایحه درمانی
  • صنعت داروسازی
  • صنعت عطر و طعم
  • کشاورزی و صنعت سهام زنده
  • نگهداری خانه و صنعت محصولات تمیز کردن خانگی
  • صنعت نفت
  • چرم سازی
  • استخراج CO2

کاربرد اسانس در صنعت چرم سازی:

استفاده از اسانس های روغنی صنعتی به عنوان مواد نگهدارنده جایگزین مناسبی برای چرم های مختلف می باشد. اختلافات بر فعالیت ضد باکتریایی اسانس های روغنی یا مخلوط آن ها با امولسیون چربی، تأثیری ندارد. روغن های اسانسی انتخاب شده تجاری می توانند به عنوان عوامل پیشگیری در صنعت برنزه سازی چرم مورد استفاده قرار گیرند. نتایج دریافت شده نشان می دهد که چرم های آماده شده با 2-(تیوسیانومتیلتیو) بنزوتیازول (TCMTB) پس از 24 هفته محافظت ضعیف تری نسبت به نمونه های همراه با اسانس روغنی دارند.

کاربرد اسانس صنعتی در استخراج CO2 :

در استخراج CO2 از مواد معطر گیاهان یعنی اسانس های صنعتی استفاده می شود.

کاربرد اسانس صنعتی در شمع سازی:

اسانس های روغنی اگر در یک مکان تاریک و خنک نگهداری شوند، بهترین حالت را دارند. درست برعکس ریختن در شمع موم داغ. نقطه ذوب موم سویا حدود 140 درجه است. از اسانس های روغنی اکثرا برای شمع سازی مناسب هستند، اما بهترین آن ها اسانس پرتغال شیرین می باشد.

4.4/5 - (7 امتیاز)
مشاوره و درخواست همکاری

کارشناسان پتروشیمی دانشمند آماده پاسخگویی و ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی میباشد.

تلفن تماس :
1817 - 026
ایمیل :
Info@chemical-co.com
شبکه های اجتماعی :
آنچه در این مطلب میخوانید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *