تلفن تماس :

1817 - 026

اوره

اوره یک ترکیب نیتروژن دار است که شامل یک گروه کربونیل متصل به دو گروه آمین می باشد. برای خرید اوره پتروشیمی شیراز و یا اوره کشاورزی، کافی است که با بخش فروش تماس حاصل نمائید.

اوره چیست؟

اوره مصنوعی از آمونیاک مصنوعی و دی اکسید کربن ایجاد می شود و به صورت جامد تولید شود. اوره را با نام تجاری کاربامید نیز می شناسند. اوره به طور طبیعی هنگام تجزیه پروتئین یا اسیدهای آمینه و آمونیاک تولید می شود. اوره نقش مهمی در متابولیسم ترکیبات حاوی نیتروژن توسط حیوانات دارد و اصلی ترین ماده حاوی نیتروژن در ادرار پستانداران است. این ماده جامد بسیار محلول در آب است و تقریباً سمی نمی باشد. همچنین از نظر pH ، اسیدی و قلیایی نیست.  اوره در کودها به عنوان منبع نیتروژن (N) بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و ماده اولیه مهمی برای صنایع شیمیایی است.

ضدکف

جدول مشخصات فنی اوره:

فرمول شیمیایی اوره

CO(NH2)2

شکل ظاهری

بلور یا گلوله های جامد

رنگ

بی رنگ، بدون بو

چگالی

1.33 g/cm3

اشتعال

غیر قابل احتراق

نقطه جوش

132.7 °C

نقطه ذوب

قبل از جوش آمدن تجزیه می شود.

انواع اوره:

  • اوره آزمایشگاهی
  • اوره صنعتی

قیمت اوره صنعتی کمتر از آزمایشگاهی است و درصد خلوص آنی نیز پایین تر است.

ساختار اوره:

اوره یک گروه کربونیل دارد که دارای دو گروه آمین متصل به کربن است. اوره، یک آمید مونوکاربوکسیلیک اسید و یک ترکیب یک کربنی است. از اسید کربنیک ناشی می شود. این توتومر، اسید کاربامیمیدیک می باشد. اوره، همچنین به عنوان کاربامید شناخته می شود، که یک ترکیب آلی است. این آمید دارای دو گروه NH2 است که توسط یک گروه عملکردی کربونیل (C=O) به هم پیوسته اند.

مولکول اوره مسطح است. در اوره جامد، مرکز اکسیژن در دو پیوند هیدروژن N-H-O درگیر می شود. شبکه پیوند هیدروژن متراکم و از نظر انرژی مناسب احتمالاً با هزینه بسته بندی مولکولی کارآمد ایجاد شده است. ساختار کاملاً باز است، روبان ها تونل هایی با مقطع مربع تشکیل می دهند. کربن موجود در اوره به عنوان ترکیبی از sp2 توصیف می شود، پیوندهای C-N دارای ویژگی پیوند دوگانه قابل توجهی هستند و اکسیژن کربونیل در مقایسه با فرمالدئید اساسی است. حلالیت زیاد آب اوره توانایی آن را در پیوند هیدروژن گسترده با آب نشان می دهد.

اوره به دلیل تمایل به تشکیل چارچوب های متخلخل، توانایی به دام انداختن بسیاری از ترکیبات آلی را دارد. در این کلراتات های به اصطلاح، مولکول های آلی “میهمان” در کانال های تشکیل شده توسط مارپیچ های نفوذی متشکل از مولکول های اوره متصل به هیدروژن نگهداری می شوند. از این رفتار می توان برای جداسازی مخلوط ها استفاده کرد، به عنوان مثال، در تولید سوخت هواپیما و روغن های روانکاری و در جداسازی هیدروکربن ها.

از آنجا که مارپیچ ها به هم پیوسته اند، همه مارپیچ های موجود در یک کریستال باید دارای قدرت مولکولی یکسان باشند. این زمانی مشخص می شود که کریستال هسته شده باشد و در نتیجه می توان با بذر کاری آن را مجبور کرد. از کریستال های به دست آمده برای جداسازی مخلوط نژادی استفاده شده است.

تاریخچه اوره:

اوره اولین بار در سال 1727 توسط دانشمند هلندی هرمان بوئرهاو در ادرار کشف شد، اگرچه این کشف اغلب به شیمی دان فرانسوی هیلر رول نسبت داده می شود.

فردریش وهلر کشف کرد که می توان اوره را از مواد اولیه غیر آلی تولید کرد، که این یک نقطه عطف مهم در شیمی در سال 1828 بود. وی برای اولین بار نشان داد که ماده ای که قبلا فقط به عنوان محصول جانبی شناخته می شد، می تواند در آزمایشگاه بدون شروع بیولوژیکی سنتز شود.

تولید اوره صنعتی:

برای استفاده در صنعت، اوره از آمونیاک مصنوعی و دی اکسید کربن تولید می شود. از آنجا که مقادیر زیادی دی اکسیدکربن در طی فرآیند تولید آمونیاک به عنوان محصول جانبی از هیدروکربن ها تولید می شود (عمدتا گاز طبیعی، یا کمتر مشتقات نفتی) یا گاهی اوقات از ذغال سنگ (واکنش تغییر بخار)، کارخانه های تولید اوره تقریباً همیشه در مجاورت سایت قرار دارند. جایی که آمونیاک تولید می شود. اگرچه گاز طبیعی اقتصادی ترین و در دسترس ترین ماده اولیه تولید گیاه آمونیاک است، اما گیاهانی که از آن استفاده می کنند، به اندازه مورد نیاز برای تبدیل کل آمونیاک به اوره، دی اکسید کربن از فرآیند تولید نمی کنند. در سال های اخیر فناوری های جدیدی مانند فرآیند KM-CDR]] برای بازیابی دی اکسید کربن مکمل از گازهای خروجی احتراق تولید شده در کوره اصلاح شده کارخانه گاز سنتز آمونیاک توسعه یافته است، که به اپراتورهای مستقل مجتمع های کود نیتروژن برای جلوگیری از نیاز به کنترل و بازاریابی آمونیاک به عنوان یک محصول جداگانه و همچنین کاهش انتشار گازهای گلخانه ای آن ها به جو.

تفاوت اوره و اسید اوریک:

گرچه بسیاری گیج می شوند، اوره و اسید اوریک دو ترکیب مختلف هستند، که با هم متفاوتند. اوره از طریق عرق نیز از بدن دفع می شود. اسید اوریک نیز از بدن دفع می شود، اما محصول نهایی در متابولیسم ادرار است. بنابراین همیشه با ادرار دفع می شود.

واکنش های سنتزی اوره:

گیاه اوره با استفاده از بریکت کاربامات آمونیوم، آزمایشگاه تحقیقات نیتروژن ثابت، در سال 1922 توسعه یافت، که به نام کاشفان فرآیند اوره بوش-مایزر نیز نامیده شد. فرآیندهای مختلف اوره تجاری با شرایطی که اوره تشکیل می شود و نحوه پردازش بیشتر واکنش دهنده های غیر تبدیل شده، مشخص می شود. این فرآیند شامل دو واکنش تعادل اصلی، با تبدیل ناقص واکنش دهنده ها است.

  1. اولین شکل گیری کاربامات است: واکنش گرمازا سریع آمونیاک مایع با دی اکسید کربن گازی (CO2) در دما و فشار بالا برای تشکیل کاربامات آمونیوم:

2 NH3+CO2 ⇌ H2N-COONH4

  1. دوم تبدیل اوره است: تجزیه کندتر آندوترمی کاربامات آمونیوم به اوره و آب:

H2N-COONH4 ⇌ (NH2)2CO+H2O

تبدیل کلی NH3 و CO2 به اوره گرمازا است، گرمای واکنش حاصل از اولین واکنش، عامل دوم است. مانند همه تعادل های شیمیایی، این واکنش ها نیز طبق اصل لوشاتلیه رفتار می کنند و شرایطی که بیشتر به نفع تشکیل کاربامات هستند، تأثیر نامطلوبی بر تعادل تبدیل اوره دارند.

در گیاهان اوره مستقیم با کاهش فشار سیستم به جو تولید می شود تا کاربامات دوباره به آمونیاک و دی اکسید کربن تجزیه شود.

اوره در بدن:

تجویز اوره باعث افزایش اسمولالیته پلاسمای خون و در نتیجه افزایش جریان آب از بافت ها از جمله مغز، مایع مغزی نخاعی و چشم به داخل مایعات بینابینی و پلاسما می شود، در نتیجه فشار در این بافت ها کاهش می یابد و جریان ادرار افزایش می یابد. مولکول اوره یک مولکول قطبی است. اوره ترکیبی است که حاوی نیتروژن است و از طریق کلیه دفع می شود. این ماده همچنین جز اصلی ادرار می باشد. بدن از آن در بسیاری از فرآیندها استفاده می کند، به ویژه برای از بین بردن نیتروژن. کبد با ترکیب دو مولکول آمونیاک (NH3) با یک مولکول دی اکسید کربن (CO2) در چرخه اوره، آن را تشکیل می دهد.

کاربرد اوره:

  • به عنوان ماده اولیه تولید رزین‌های اوره فرمالدئید و اوره ملامین فرمالدهید به کار می رود.
  • برای تولید تخته سه لا نیز از اوره استفاده می‌شود.
  • به عنوان تثبیت‌کننده مواد منفجره نیترو سلولز نیز مصرف می شود.
  • اوره کاربردهای مهمی به عنوان کود و مکمل غذایی و همچنین ماده اولیه تولید پلاستیک و دارو دارد.
  • عنصری در مایع خروجی گازوئیل (DEF) است که حاوی 32.5٪ اوره و 67.5٪ آب غیر یونیزه است. برای تجزیه انتشار خطرناک NOx به نیتروژن و آب بی خطر، DEF به جریان اگزوز وسایل نقلیه دیزلی پاشیده می شود.
  • یکی از اجزای خوراک دام، منبع نسبتاً ارزان نیتروژن برای تقویت رشد است.
  • یک جایگزین غیر خورنده برای سنگ نمک برای یخ زدایی جاده محسوب می شود. این ماده اغلب ماده اصلی جایگزین های نمک دوستانه حیوانات خانگی است، اگرچه نسبت به نمک سنگ سنتی یا کلرید کلسیم از اثر کمتری برخوردار است.
  • یک ماده اصلی در فرمولاسیون ترکیبات از بین برنده موهای زائد مانند Veet می باشد.
  • یکی از عوامل رنگ قهوه ای در قوطی های تولید شده در کارخانه می باشد.
  • عنصری در برخی از کرم های پوست، مرطوب کننده ها ، نرم کننده های مو و شامپوها است.
  • یک ماده ضد شعله، که معمولاً در بارهای خاموش کننده آتش شیمیایی خشک مانند مخلوط بی کربنات اوره و پتاسیم استفاده می شود.
  • عنصری مهم در فرمولاسیون بسیاری از محصولات سفید کننده دندان می باشد.
  • یکی از مواد اولیه ها برای تولید صابون ظرفشویی می باشد.
  • همراه با دی آمونیوم فسفات، به عنوان ماده مغذی مخمر، برای تخمیر قندها به اتانول مصرف می شود.
  • ماده مغذی مورد استفاده توسط پلانکتون ها در آزمایشات تغذیه اقیانوس ها برای اهداف مهندسی ژئو است.
  • به عنوان یک افزودنی برای افزایش دمای کار و زمان باز کردن چسب پوست استفاده می شود.
  • به عنوان یک ماده افزودنی برای حلالیت و نگهدارنده رطوبت در حمام های رنگ برای رنگ آمیزی یا چاپ پارچه مصرف می شود.
  • به عنوان یک نوسان ساز پارامتری نوری در اپتیک غیرخطی به کار می رود.
  • اوره ماده اولیه ای است که در ساخت بسیاری از مواد شیمیایی مانند پلاستیک های مختلف، رزین های اوره-فرمالدئید و چسب ها استفاده می شود.
  • همچنین اوره صنعتی برای ساخت مواد اولیه، چسب، کود، محصولات تجاری و تولید رزین ضروری است.

کاربرد اوره در کشاورزی:

بیش از 90٪ تولید جهانی اوره برای استفاده به عنوان کود آزاد کننده نیتروژن، در نظر گرفته شده است. اوره بیشترین میزان نیتروژن را در بین تمام کودهای ازت جامد در مصرف معمول دارد. شایع ترین ناخالصی اوره مصنوعی بیورت است که رشد گیاه را مختل می کند. اوره در خاک تجزیه می شود و آمونیوم می دهد. آمونیوم توسط گیاه جذب می شود. در بعضی از خاک ها، آمونیوم توسط باکتری ها اکسید می شود و به آن نیترات می دهد، که یک ماده مغذی گیاهی نیز است. از بین رفتن ترکیبات نیتروژن دار به جو و رواناب هدر رفته و زیست محیطی نیز آسیب می رساند. به همین دلیل اوره گاهی برای افزایش کارایی استفاده از کشاورزی، پیش تصفیه یا اصلاح می شود. يكی از اين تكنولوژی ها كودهای آزاد شده با كنترل است كه حاوی اوره كپسول شده در يک درزبند بی اثر است. یکی دیگر از فن آوری ها، تبدیل اوره به مشتقات مانند فرمالدئید است که با سرعت مطابق با تغذیه گیاهان به آمونیاک تجزیه می شود.

بهترین راه استفاده اوره در محصولات کشاورزی، مخلوط کردن آن با آب است. به دلیل اینکه اوره به‌راحتی در آب حل می‌شود. بنابراین با آبیاری یکدست توسط دستگاه‌های آبیاری مکانیزه، می‌توان به مقدار مورد نیاز به گیاه تغذیه رساند.

 به دلیل بالا بودن مقدار نیتروژن اوره، به‌راحتی به خاک تبدیل می‌شود. بنابراین به طور گسترده برای تهیه کودها استفاده می شود. طریق مصرف اوره کشاورزی به گونه ای است که  یا آن را در خاک فرومی‌کنند و یا روی شاخ و برگ‌ها می ریزند. لازم است بدانید که نیتروژن اوره غیر پروتئینی است، اما می‌توان از آن در غذای حیوانات نشخوارکننده مانند گوسفند و گاو استفاده کرد.  

 از کود اوره نیز می‌توان در محصولات زراعی، غلات، گندم یا سایر دانه‌های کوچک استفاده کرد. بنابراین باید در فصول سرد انجام شود، زیرا در  اثر حرارت و گرما، اوره، آمونیاک را از بین می برد و اگر در تابستان این کار را انجام شود، باید زمانی رخ دهد که احتمال بارندگی زیاد است.

کاربرد اوره در سیستم های اتومبیل:

از واکنش اوره در واکنش های کاهش غیر کاتالیستی انتخابی (SNCR) و کاهش کاتالیزوری انتخابی (SCR) برای کاهش آلاینده های NOx در گازهای خروجی حاصل از احتراق از موتورهای دیزلی، دوگانه سوز و گاز طبیعی استفاده می شود. به عنوان مثال سیستم BlueTec یک محلول اوره با پایه آب را به سیستم اگزوز تزریق می کند. آمونیاک تولید شده توسط هیدرولیز اوره با انتشار اکسید نیتروژن واکنش می دهد و در مبدل کاتالیزوری به نیتروژن و آب تبدیل می شود. کامیون ها و اتومبیل هایی که از این مبدل های کاتالیزوری استفاده می کنند نیاز به حمل مایعات خروجی دیزل، محلول اوره در آب دارند.

کاربرد اوره در مصارف آزمایشگاهی:

اوره در غلظت های حداکثر 10 میلی لیتر یک پروتئین قوی بدن است، زیرا پیوندهای غیرکوالانسی پروتئین ها را مختل می کند. از این خاصیت می توان برای افزایش حلالیت برخی پروتئین ها بهره برد. مخلوطی از اوره و کولین کلراید به عنوان یک حلال یوتکتیک عمیق (DES)، ماده ای مشابه مایع یونی استفاده می شود. هنگامی که در یک حلال یوتکتیک عمیق استفاده می شود، اوره پروتئین های حل شده را از بین نمی برد.

اوره در اصل می تواند به عنوان منبع هیدروژن برای تولید برق بعدی در سلول های سوختی عمل کند. از اوره موجود در ادرار/فاضلاب می توان به طور مستقیم استفاده کرد (اگرچه باکتری ها به سرعت اوره را تخریب می کنند.) تولید هیدروژن توسط الکترولیز محلول اوره در ولتاژ کمتری (0.37 ولت) اتفاق می افتد و بنابراین انرژی کمتری نسبت به الکترولیز آب (1.2 ولت) مصرف می کند.

از اوره با غلظت حداکثر 8 میلی متر می توان استفاده کرد، تا بافت ثابت مغز در مقابل نور مرئی شفاف شود و در عین حال سیگنال های فلورسنت از سلول های دارای برچسب حفظ شود. این امکان را برای تصویربرداری عمیق تر از فرآیندهای عصبی فراهم می کند که قبلاً با استفاده از یک فوتون یا دو میکروسکوپ متشکل از فوتون معمولی قابل دستیابی بود.

لیست قیمت اوره:

ردیف

نام محصول

قیمت

1

 قیمت اوره

تماس بگیرید.

2

قیمت اوره کشاورزی

تماس بگیرید.

3

قیمت اوره پتروشیمی شیراز

تماس بگیرید.

3/5 - (89 امتیاز)
مشاوره و درخواست همکاری

کارشناسان پتروشیمی دانشمند آماده پاسخگویی و ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی میباشد.

تلفن تماس :
1817 - 026
ایمیل :
Info@chemical-co.com
شبکه های اجتماعی :
آنچه در این مطلب میخوانید !

3 پاسخ

    1. خوب؟ planet که اینجا کارخانه یا واحد تولید هست رو به گیاه ترجمه کردن.دادن گوگل ترنسلیت برای ترجمه و بدون هیچ ویرایشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *