تلفن تماس :

1817 - 026

سود مایع

5/5 - (1 امتیاز)
برای اطلاع از آخرین لیست قیمت بازار برای انواع سود مایع و همچنین درخواست هرگونه مشاوره، با ما تماس بگیرید 026 33 106 021 22 11 3594-8

سود مایع چیست

سدیم هیدروکسید جزو بازهای پر کاربرد است که از نظر شیمیایی یکی از نمک‌های سدیمی است. این ترکیب را با نام های مختلفی نظیر: سود مایع، سود سوز آور، سودا اش، کاستیک سودا، هیدروکسید سدیم،  قلیا، سودای قلیا، هیدرات سدیم و سود کاستیک می شناسند که دارای فرمول شیمیایی NaOH می باشد. سود مایع جاذب آهن و رطوبت بوده و گاز کربنیک محیط را جذب می‌نماید. سود مایع به راحتی در آب حل می شود و در اتانول، گلیسیرین و همچنین متانول به اندازه مساوی قابل حل است. همچنین لازم به ذکر است از آنجایی که این ماده به سرعت دی اکسید کربن هوا را جذب می کند، در زمان واکنش این مواد امکان تغییرات شیمیایی شدیدی وجود دارد و شوک شدید یا گرما سبب انفجار می شود.  به صورت معمول این ماده پایدار بوده و در صورت گرم کردن آن، غیر پایدار می‌شود. سود مایع در مواقعی که با پوست برخورد می کند، اثر خورندگی خواهد داشت و برای جلوگیری از اثرات سوزانندگی این ماده باید موارد ایمنی (MSDS) رعایت شود. سدیم هیدروکسید را می توان از محلول های ترکیب مناسب متبلور کرد. یعنی، محلول های NaOH می توانند به راحتی در بسیاری از درجه ها خنک شوند، که به شما امکان تشکیل هیدرات ها از محلول های با غلظت های مختلف را می دهد. با این حال، هنگامی که دما بیش از 12.58 درجه سانتی گراد است، اغلب به مونوهیدرات جامد و محلول مایع تجزیه می شود. برخلاف هیدروکسید سدیم که محلول است، هیدروکسیدهای بیشتر فلزات انتقالی نامحلول هستند و بنابراین می توان از هیدروکسید سدیم برای رسوب هیدروکسیدهای فلزات انتقالی استفاده کرد. محلول های آبی غلیظ 50% هیدروکسید سدیم دارای ویسکوزیته مشخصه 78 میلی آمپر است که بسیار بیشتر از آب (1.0 میلی آمپر) و بیشتر از روغن زیتون (85 میلی آمپر) در دمای اتاق است. ویسکوزیته NaOH آبی مانند هر ماده شیمیایی مایع با دمای سرویس آن رابطه معکوس دارد، یعنی با افزایش دما گرانروی آن کاهش می یابد و بالعکس. ویسکوزیته محلول های هیدروکسید سدیم نقش مستقیمی در کاربرد و همچنین ذخیره آن دارد.

 

واکنش پذیری سود مایع

  • تغییرات شیمیایی شدید وجود دارد.
  • شوک شدید یا گرما ممکن است سبب انفجار شود.
  • معمولاً پایدار است و در صورت گرم کردن غیر پایدار می‌ باشد.
  • این ماده بیشتر در بافت‌ های انسانی و حیوانی مانند چرم، پوست و چشم‌ ها تأثیر می‌ گذارد.
  • به‌ راحتی با قندهای کاهنده مانند مالتوز فروکتوز و گالالکتوز واکنش می‌دهد و منواکسید کربن تولید می‌ کند.
سود مایع

کاربرد سود مایع

در تولید خمیر کاغذ، در تصفیه آلومینیوم، در صابون سازی، صنایع غذایی، در تصفیه آب، تولید سیمان و بتن نقش دارد. به عنوان یک شوینده و چربی صنعتی بُر در صنایع مختلف مصرف می‌شود. شستشوی گریس، چربی‌ها، پروتئین‌ها از مخازن و سیلوها و همچنین پاک‌سازی لوله‌ها و فاضلاب صنعتی از رسوبات از جمله کاربردهای صنعتی آن است. برای تنظیم اسیدیته چاه استخراج نفت و گاز مصرف می‌شود. از هیدروکسید سدیم می توان برای هیدرولیز پایه ای استرها (مانند صابون سازی) ، آمیدها و آلکیل هالیدها استفاده کرد. با این حال، حلالیت محدود هیدروکسید سدیم در حلال های آلی به این معنی است که بیشتر محلول هیدروکسید پتاسیم ترجیح داده می شود. لمس کردن و برخورد محلول هیدروکسید سدیم با پوست دست اگرچه توصیه نمی شود، اما احساس لغزشی ایجاد می کند. این اتفاق بر اثر وجود روغن های موجود در پوست مانند سبوم به صابون تبدیل می شوند. با وجود حلالیت در پروپیلن گلیکول بعید است که به خاطر واکنش اولیه پروپیلن گلیکول با چربی، قبل از واکنش بین هیدروکسید سدیم و چربی، جای آب را در صابون سازی بگیرد.

جدول مشخصات فنی سود مایع

نام محصول سدیم هیدروکسید
فرمول شیمیایی سود NaOH
درصد خلوص 31 و 50 درصد
شکل ظاهری مایع شفاف بی رنگ
نقطه انجماد 4.4 C°
نقطه ذوب 318 C°
نقطه جوش 145 C°
جرم مولکولی 40 g/mol
دانسیته 2.13  g/cm³
حلالیت محلول در آب و اتانول و متانول

شرایط نگهداری سود مایع

محلول کاستیک سودا یا همان سود مایع، مایعی پایدار می باشد اما عمر انبارداری آن به شرایط نگهداری بستگی دارد. اگر این ماده در ارتباط با هوا قرار بگیرد، در کیفیت محصول در گذر زمان شاهد تغییرات خواهیم بود، این اتفاق به این دلیل است که سود مایع دی اکسید کربن را از هوای اطراف جذب و ذرات سدیم کربنات (Na2CO3) جامد شکل می‌گیرند. با این حال اگر محلول سود مایع در مخزن‌ های فولادی پوشش دار که پوشش آن‌ ها آسیب‌ دیده، نگهداری شود جذب شدن آهن توسط این ماده صورت میگیرد بنابراین در فرایند حداقل سازی تماس آن با هوا و کاهش میزان تماس مستقیم با فلزاتی که حاوی آهن هستند عمر نگهداری محلول سدیم هیدروکسید را افزایش می‌ دهد.

تعیین درصد خلوص سود مایع

در ابتدا 1 سی سی از نمونه را وزن کرده و وزن را یادداشت کنید. سپس آن را با استفاده از آب به حجم مشخص (100 سی سی) رسانده و مقدار 20 سی سی از محلول رقیق شده را بردارید و داخل یک ارلن برزید. سپس به آن دو قطره فنول فالئین اضافه کنید. حالا مقدار معینی از اسید کلریدریک 0.1 نرمال را بردارید و به درون یک بورت بریزید. سپس بورت را به آرامی باز کرده و هیدروکلریک اسید را قطره قطره داخل ارلن بریزید، محلول داخل ارلن را باید به صورت مداوم تکان داد. عمل اختلاط را تا زمانی انجام دهید که رنگ شناساگر از ارغوانی به بی رنگ تغییر پیدا کند و در همان رنگ ثابت بماند. این مرحله پایان تیتراسیون است. حال با توجه به توضیحات پتروشیمی دانشمند به میزان اسید مصرفی می توان غلظت نمونه را به دست آورد.
مراقبت های ایمنی
محلول حاصل معمولاً بی رنگ و بدون بو است. مانند سایر محلول های قلیایی، به دلیل روند صابون سازی که بین NaOH و روغن های طبیعی پوست ایجاد می شود، در اثر تماس با پوست لغزنده احساس می شود.

لیست قیمت سود مایع

ردیف نام محصول قیمت
1 قیمت سود مایع 31% در حال به روز رسانی
2 قیمت سود مایع 50% در حال به روز رسانی
پتروشیمی دانشمند، تولید کننده مواد شیمیایی و تامین کننده سود مایع کلران، سود مایع ارومیه، سود مایع پتروشیمی اروند با نازلترین قیمت آماده ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی می باشد.
مشاوره و درخواست همکاری

کارشناسان پتروشیمی دانشمند آماده پاسخگویی و ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی میباشد.

تلفن تماس :
1817 - 026
ایمیل :
Info@chemical-co.com
شبکه های اجتماعی :
آنچه در این مطلب میخوانید !

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *