تلفن تماس :

1817 - 026

هیدروسولفیت سدیم

سدیم هیدروسولفیت یک ترکیب شیمیایی با فرمول Na2O4S2 است. این ترکیب محصول نیمه خنثی سازی سولفید هیدروژن (H2S) با هیدروکسید سدیم می باشد. Na2O4S2 یک واکنش مفید برای سنتز ترکیبات آلی و معدنی گوگرد است، گاهی اوقات به عنوان یک واکنش جامد، اغلب به عنوان یک محلول آبی مورد مصرف قرار می گیرد. برای خرید سدیم هیدروسولفیت با کارشناسان فروش پتروشیمی دانشمند در ارتباط باشید.

جدول مشخصات فنی هیدروسولفیت سدیم:

فرمولNa2O4S2
شکل ظاهریجامد سفید رنگ
جرم مولکولی

56.063 g/mol

نقطه ذوب

350.1°C (بی آب)

55°C (دی هیدرات)

22°C (تری هیدرات)

انحلال پذیریدر آب و الکل و اتر محلول می باشد.
چگالی

1.79 g/cm3

سدیم هیدرو سولفیت چیست؟

سدیم هیدروسولفیت به دلیل هیدرولیز حاصل از رطوبت جوی معمولاً بوی H2S می دهد. در مقابل سولفید سدیم (Na2S)، که در حلال های آلی نامحلول است، Na2O4S2 به عنوان یک الکترولیت 1:1، محلول تر است.

متناوباً، به جای Na2O4S2، H2S را می توان با یک آمین آلی واکنش داد تا نمک آمونیوم تولید کند. محلول های HS− به اکسیژن حساس هستند و عمدتا به پلی سولفید تبدیل می شوند، که با ظاهر زرد نشان داده می شود. سدیم دی تیونیت یک ماده شیمیایی سفید کننده احیا کننده است. همچنین به عنوان سدیم هیدروسولفیت شناخته می شود. بلیچینگ کاهشی به ویژه نه تنها برای سفید کردن بلکه برای از بین بردن رنگ از کاغذ بازیابی شده رنگی و کاغذ بدون کربن نیز ضروری است.

تاریخچه سدیم هیدروسولفیت (دی تیونیت):

دیتیونیت برای اولین بار در سال 1906 توسط شرکت BASF در آلمان به صورت پودر تولید شد. در ابتدا، محصول با فرآیند گرد و غبار روی به دست می آمد. روی ابتدا در محلول آبی با دی اکسید سولفوره به دی تیونیت روی تبدیل می شود و سپس توسط هیدروکسید سدیم به دی تیونیت سدیم و اکسید روی تبدیل می شود. سپس فرآیندی توسعه یافته صورت می گیرد که از آمالگام سدیم حاصل از الکترولیز سلول جیوه محلول کلرید سدیم استفاده می کند و این را مستقیماً با دی اکسید گوگرد به دی سدیم دی سدیم تبدیل می کند. این فرآیند ماده ای تولید می کند که عاری از فلزات سنگین است و بنابراین پایدار است. الکترولیز کلر قلیایی در اروپا به دلیل محتوای جیوه فاضلاب از فرآیند آمالگام به فرآیند دیافراگم در حال تغییر است. سپس در فرآیند فرمت، فرمات سدیم با بی سولفیت به سدیم دی تیونیت تبدیل می شود. فرمت سدیم از مونوکسیدکربن و هیدروکسید سدیم تولید می شود.

ساختار و خواص سدیم هیدروسولفیت: 

NaHS متبلور تحت دو مرحله انتقال قرار می گیرد.

نقطه ذوب NaHS نسبتاً کم و معادل 350 درجه سانتی گراد است. علاوه بر فرم های بی آب ذکر شده، می توان آن را به عنوان دو فرم آبدار هیدرات و تری هیدارت مختلف به دست آورد. این سه گونه همه بی رنگ هستند و رفتار آن ها یکسان است. این می تواند برای رسوب سایر هیدروسولفیدهای فلزی، با تصفیه محلول های آبی نمک آن ها با هیدروسولفید سدیم استفاده شود. این مشابه هیدروکسید سدیم است و یک پایه قوی است.

کاربرد سدیم هیدروسولفیت:

هزاران تن NaHS سالانه تولید می شود. کاربردهای اصلی آن در تولید پارچه و کاغذ به عنوان ماده شیمیایی آرایشی گوگردی است که در فرآیند کرافت استفاده می شود، به عنوان عامل شناور سازی در استخراج مس که برای فعال سازی گونه های معدنی اکسید استفاده می شود و در صنعت چرم برای از بین بردن موهای پوستی است.

هیدروسولفیت سدیم در سفید سازی تفاله بازیافتی نیز بسیار موثر است، زیرا هیدروسولفیت سدیم یک عامل کاهنده قوی است و می تواند به طور موثر با رنگ های موجود در خمیر کاغذ واکنش نشان دهد. همچنین، اکثر وسایل بازیافتی معمولاً حاوی برخی از خمیرهای مکانیکی هستند، که می توانند توسط هیدروسولفیت سدیم سفید شوند. شرایط سفید کننده خمیر بازیافت شده توسط هیدروسولفیت سدیم بسیار شبیه به خمیرهای مکانیکی است. اگر وسایل منزل، مانند زباله های اداری مختلط، عمدتا حاوی خمیرهای شیمیایی باشد، می توان با انجام یک مرحله هیدروسولفیت (Y) در دمای بسیار بالاتر، 80-100 درجه سانتیگراد و در pH 7.0، به میزان روشنایی قابل توجهی دست یافت.

بسیاری از رنگ هایی که برای رنگ آمیزی کاغذ استفاده می شود، می تواند به طور موثر توسط مواد شیمیایی سفید کننده احیا شود. سدیم دی تیونیت شناخته شده است که برای سلب رنگ موثر است و می تواند بسیاری از رنگ ها را از بین ببرد. بیشتر رنگ های اسیدی و مستقیم به طور دائمی توسط سدیم دی تیونیت رنگ زدایی می شوند، زیرا باعث از بین رفتن گروه های آزو می شود. برخی از رنگ های اساسی به طور موقت رنگ زدایی می شوند. از دی تیونیت گاهی اوقات در ترکیب با یک ماده اکسید کننده استفاده می شود، زیرا بعضی از رنگ ها که با مواد شیمیایی اکسید کننده واکنش نشان نمی دهند، می توانند با برخی از عوامل احیا کننده واکنش نشان دهند.

پس از اتمام رنگ آمیزی، رنگ ها به شکل غیر قابل حل اولیه اکسید می شوند. مولکول رنگ دانه بزرگ در سیستم پلیمری الیاف به دام افتاده و به دلیل عدم حل شدن در آب و در سیستم پلیمر الیاف توسط نیروهای وان دروالسی جذب می شوند. استحکام شستشوی عالی رنگ های گلدان به حلالیت آب و اندازه زیاد مولکول های آن ها نسبت داده می شود. میزان شستشوی رنگ های قابلمه در حدود چهار تا پنج است. درجه مقاومت نور در رنگ های قابلمه حدود هفت است. حداکثر درجه استحکام نور در منسوجات رنگی با رنگ های قابلمه، به آرایش الکترون پایدار در کروموفورهای مولکول های رنگ دانه نسبت داده می شود. بنابراین، رنگ هایی که دارای یک سیستم حلقه چند هسته ای در گروه NH هستند، به سرعت روشن می شوند. با این حال، در سایه های ترکیبی خاص به دلیل محو شدن کاتالیزوری، یکی از اجزای سازنده در معرض نور به سرعت محو می شود. مواد سلولزی رنگ آمیزی شده با تسهیلات در مقایسه با مواد رنگ نشده به راحتی در معرض تجزیه قرار می گیرند. کاهش رنگ vat موجود در مواد و به دنبال آن اکسیداسیون توسط اکسیژن اتمسفر باعث تولید پراکسیدهای خاصی می شود، که فیبر را اکسید می کند. این مورد به ویژه در مورد رنگ هایی که قادر به جذب نور با طول موج کوتاه هستند یافت می شود.

سدیم دی تیونیت در معرض هوا به سرعت تجزیه می شود. وقتی در معرض آب قرار می گیرد، فرم جامد باعث آزاد شدن گازهای گوگردی می شود، که برای تجهیزات و ساختمان ها خورنده هستند. محلول آبی معمولاً در مخازن بسته با پد نیتروژن ذخیره می شود. سدیم دی تیونیت به طور کلی به صورت پودر خشک عرضه می شود. این محصولات تجاری ممکن است حاوی تثبیت کننده ها، بافرها (فسفات ها، کربنات ها) و کلات ها باشند.

کاربرد هیدرو سولفیت سدیم در رنگرزی پنبه با رنگ های قابلمه و گوگرد:

رنگ های گوگرد و گاو حلال در آب نیست. آن ها با استفاده از سولفید سدیم یا هیدروسولفیت سدیم برای تولید فرم “leuco” محلول در آب از نظر شیمیایی کاهش می یابند. پس از حل شدن، رنگ ها به روشی شبیه رنگ آمیزی با رنگ های آنیونی به پنبه زده می شوند. بلافاصله پس از استفاده، پارچه اکسید می شود تا رنگ به حالت نامحلول برگردد. بنابراین، مولکول های رنگ از نظر جسمی در فیبر محبوس می شوند. در پایان رنگرزی، شستشو برای از بین بردن رنگ رفع نشده انجام می شود. در چنین روش های رنگرزی، مراحل کاهش و اکسیداسیون به دلیل تأثیر آن ها بر پساب رنگرزی، مسائل پایداری را ایجاد می کند.

لیست قیمت سدیم هیدروسولفیت:

ردیفنام محصولقیمت
1قیمت هیدرو سولفیت سدیمتماس بگیرید.
Rate this post
مشاوره و درخواست همکاری

کارشناسان پتروشیمی دانشمند آماده پاسخگویی و ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی میباشد.

تلفن تماس :
1817 - 026
ایمیل :
Info@chemical-co.com
شبکه های اجتماعی :
آنچه در این مطلب میخوانید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *