یک قدم تا ثبت سفارش
انواع اسید

اسید بوریک (Boric acid)

اسید بوریک (Boric acid) چیست؟

اسید بوریک (Boric acid) چیست؟

اسید بوریک که با نام‌های هیدروژن بورات یا اسید بورئیک نیز شناخته می‌شود، یک اسید ضعیف است و خالص بودن آن توسط تیتراسیون ساده با استفاده از سدیم هیدروکسید تعیین می شود. 

از نظر شکل ظاهری، معمولاً به صورت کریستال های بی رنگ یا پودر سفید رنگ است و کاملا محلول  در آب می باشد. در طبیعت نیز به عنوان ساسولیت معدنی دیده می شود. این اسید ضعیف، آنیون ها و نمک های مختلف بورات را تولید می کند و می تواند با الکل ها واکنش داده و استرهای بورات را تشکیل دهد. اسیدیته این ماده از طریق واکنش های کمپلکس با سوربیتول یا لاکتیتول افزایش می یابد.

تاریخچه اسید بوریک (Boric acid):

در سال 1702 میلادی، یک شیمیدان آلمانی کریستال های اسید بوریک ساخته دست بشر را از طریق مخلوطی از بوراکس و اسیدهای معدنی در آب کشف کرد. البته این ترکیب در محیط های طبیعی وجود دارد و می تواند در خاک و گیاهان یافت شود. این ماده به طور کلی در محیط های طبیعی غیر سمی است و در جو باقی نمی ماند، زیرا معمولاً توسط باران حذف می شود.

ترکیب اسید بوریک (Boric acid):

بوریک اسید دارای فرمول H3BO3 یا B(OH)3 می باشد که به صورت جامد بلوری یافت می شود. این ماده شیمیایی بی بو است و طعم تلخی دارد. این ماده در دمای 236 درجه سانتی گراد ذوب شده و در دمای 300 درجه سانتی گراد هیدراته شده و تترابوریک اسید یا پایروبوریک اسید را تشکیل می دهد. اسید بوریک در مقابل شعله بسیار مقاوم است و قابل اشتعال نیست. 

 

اسید بوریک (Boric acid)

تولید اسید بوریک (Boric acid):

این ماده به صورت معدنی در طبیعت یافت می شود. اما تولید صنعتی آن با واکنش بوراکس (سدیم تترابورات دکاهیدرات) با یک اسید معدنی مانند اسید هیدروکلریک انجام می شود.

Na2B4O7·10H2O + 2HCl → 4B(OH)3 + 2NaCl + 5H2O

 

جدول مشخصات فنی اسید بوریک (Boric acid):

 

فرمول شیمیایی BH3O3
جرم مولکولی  61.83 g/mol
شکل ظاهری جامد بلوری سفید رنگ
دانسیته g/cm³ 1.44
نقطه ذوب 170.9 °C
نقطه جوش 300°C
حلالیت در آب محلول
حلالیت در استون بسیار کم

کاربرد اسید بوریک در کاشی و سرامیک:

سرامیک نقش مهمی در صنایع مختلف دارد، از جمله تولید ظروف سرامیک، ظروف بهداشتی، ظروف غذاخوری، کاشی ها و موارد دیگر. بورات ها در تولید سرامیک ها نقش حیاتی را بازی می کنند، مخصوصاً در تشکیل لعاب ها و مینای کاشی و سرامیک. زیرا این یک شار است که انبساط حرارتی را افزایش نمی دهد و دوام شیمیایی را بهبود می بخشد.

با استفاده از تکنولوژی معمولی، ترکیب اسید بوریک در لعاب ها تنها با قرار دادن در فریت امکان پذیر است تا آن را نامحلول کند. این ماده عملکردهای مفید زیادی در لعاب های سرامیکی دارد. اسید بوریک همچنین یک ماده تشکیل دهنده لعاب ارزشمند برای رفع نیاز به اکسید سرب خطرناک در لعاب است. همچنین این ماده مقاومت در مواد کاشی را افزایش می دهد.

درجه حرارت و ترکیب سوختن مینا چینی با سرخ شدن سرامیکی متفاوت است. سرخ شدن مینا، که در درجه حرارت پایین تر پخته می شوند، مقادیر بیشتری اسید بوریک را برای کاهش ویسکوزیته ترکیب می کنند. 

کاربرد اسید بوریک در حشره کش:

بوریک اسید برای اولین بار در حشره کش ها برای دفع سوسک ها، موریانه ها، کک ها و غیره استفاده شده است. مکانیزم عملکرد آن به گونه است که به عنوان یک زهر، معده حشرات را تحت تاثیر قرار می دهد و پودر خشک آن برای اسکلت بیرونی حشرات خورنده است.

اسید بوریک برای محافظ چوب:

ترکیب بوریک اسید با حامل اتیلن گلایکول برای جلوگیری از هجوم قارچی و حشرات استفاده می شود تا از آسیب به چوب جلوگیری گردد.

اسید بوریک برای تنظیم pH :

بوریک اسید با پایه مزدوج یا ایون بورات در تعادل قرار دارد و به صورت گسترده به عنوان بافرکننده و تنظیم کنندهpH  استفاده می شود.

اسید بوریک در کشاورزی:

کود بوریک اسید برای جلوگیری از کمبود بور در نباتات استفاده می شود. همچنان برای نگهداری غلات مانند برنج و گندم استفاده می شود. این مرکب یک ضد عفونی کننده عالی برای از بین بردن باکتری ها و قارچ ها است. بوریک اسید عنصر بورون مورد نیاز درختان پسته را فراهم می کند. بور کافی در خاک برای درختان پسته سبب رشد بهتر، آفات کمتر و محصول با کیفیت بهتر می گردد. اما، استفاده بیش از حد این تیزاب سبب مسمومیت خاک و کاهش رشد نباتات می گردد.

 

اسید بوریک در صنعت چرم:

با پاشیدن بوریک اسید و نمک به پوست گاو عمل برنزه کردن انجام می شود. همچنین، از آنجا که این اسید قادر به کنترل و کاهش رشد باکتری می باشد، استفاده از آن در صنعت چرم نیز به دفع حشرات و انواع میکروارگانیزم ها کمک می کند.

اسید بوریک در صنایع طلا:

در صنعت جواهرات، این تیزاب در ترکیب با الکل غیرطبیعی شده یا اتانول برای کاهش اکسیداسیون سطوح فلز و جلوگیری از تشکیل لایه های اکسید روی آن ها استفاده می شود.

نقش اسید بوریک (Boric acid) در مکمل ها:

بوریک و سایر بورات ها به طور فزاینده ای به عنوان منبع بور در مکمل ها استفاده می شوند. تصور می شود که بوردر تقویت صحت استخوان و مفاصل ارزش درمانی دارد. تاثیرات صحت مکمل های بوربر اساس مطالعات بسیار اخیر یا بر اساس ادعاهای تولید کنندگان مکمل ها است.

اسید بوریک برای جلوگیری از انتشار شعله:

بوریک اسید از آزاد شدن گازهای قابل احتراق از بعضی مواد مانند پنبه، چوب و محصولات کاغذی جلوگیری می کند. 

اسید بوریک در صنعت شیشه:

بوریک اسید و دیگر بورات ها در صنعت شیشه سازی مقاومت در مقابل فشار شیشه را افزایش می دهند. مقاومت لامپ های هالوژن، ظروف پخت و پز، مایکروویو، ظروف لابراتوار و بسیاری از ظروف شیشه ای با اضافه کردن بوریک اسید افزایش می یابد.


خرید اسید بوریک: 

به منظور خرید بوریک اسید با بخش فروش بوریک اسید پتروشیمی دانشمند تماس بگیرید. این شرکت وارد کننده بوریک اسید اتی معدن می باشد. 

لیست قیمت اسید بوریک:

ردیف نام محصول قیمت
1 اسید بوریک ETI MADEN تماس بگیرید.
Rate this post
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!