عوارض تولوئن، این حلال صنعتی سمی | قیمت هر 1 کیلوگرم باسکولی

عوارض تولوئن، این حلال صنعتی سمی | قیمت هر 1 کیلوگرم باسکولی

عوارض تولوئن خشک برای پوست، چشم و مجاری تنفسی زیاد است و در برخی موارد منجر به سرطان می شود | خرید این ماده تک جایگزین با قیمت کارخانه از پتروشیمی دانشمند


 

تولوئن چیست؟

یکی از سرشناس ترین و معروف ترین مواد کاربردی در انواع صنایع در بسیاری از حوزه ها، بنزن می باشد. بنزن یک ماده شیمیایی است که در دمای اتاق مایعی بی رنگ یا زرد روشن است، بوی شیرینی دارد و بسیار قابل اشتعال است.

در علم شیمی، هدف از مطالعه ی مولکول های آلی، شناخت خواص و ویژگی هلای فیزیکی و شیمیایی آن هاست تا بتوان به منظور بهتر کردن و کاربردی کردن آن مولکول ها، تغییراتی بر روی آن ها با استفاده از قرار دادنشان در یک شرایط خاص یا تغییر یک قسمت یا یا کل مولکول انجام می گیرد.

عوارض تولوئن، این حلال صنعتی سمی | قیمت هر 1 کیلوگرم باسکولی

یکی از متداول ترین تغییراتی که بر روی مولکول بنزن صورت می گیرد، اضافه کردن یک گروه کربنی(متیل) بر روی آن است؛ مولکول ایجاد شده متیل بنزن نام دارد که با نام تجاری تولوئن شناخته می شود.

تولوئن مایعی شفاف و بی رنگ است که وقتی در دمای اتاق، در معرض هوا قرار می گیرد تبخیر شده و بخارات آن در هوا پخش می شوند. بخار تولوئن بوی تند و در عین حال شیرینی دارد که حین قرار گرفتن در معرض آن، به وضوح قابل احساس کردن است.

به طور کلی تولوئن معمولا در مخلوط با سایر حلال ها و مواد شیمیایی مانند رنگدانه های رنگ مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع، تولوئن یک حلال خوب است (حلال، ماده ای که می تواند مواد دیگر را درون خود حل کند).

تولید تولوئن :

چندین روش و فرآیند متداول برای تولید تولوئن از نفت خام وجود دارد که هرکدام از این فرآیندها می‌توانند به تولید تولوئن از نفت خام منتهی شوند.

انتخاب یک فرآیند خاص برای تولید تولوئن، بستگی به شرایط اقتصادی، فناوری و علم موجود و نیازهای بازار دارد.

در حقیقت این ترکیب مدت زیادی در محیط باقی نمی ماند و پس از نفوذ مقداری از آن در آب های سطحی یا خاک، به راحتی در هوا تبخیر می شود و یا توسط باکتری ها تجزیه می شود. تولوئن در هوا با واکنش با سایر مواد شیمیایی یا اکسیژن موجود در هوا نیز به سرعت تجزیه می شود. در این شرایط، میکروارگانیسم ها تولوئن را تجزیه می کنند.

بیشتر تولوئن موجود در مخلوط‌های بنزن-تولوئن-زایلن که هرگز جدا نمی‌شود و در جریان‌های مختلف پالایشگاهی باقی می‌ماند، در ترکیب بنزین استفاده می‌شود که بزرگ ترین استفاده از تولوئن جدا شده در تولید بنزن، انجام فرآیند هیدرودی متیلاسیون است که در این فرآیند، تولوئن و هیدروژن (یک محصول جانبی) تحت دما و فشار بالا واکنش داده و بنزن و متان تولید می کنند؛ این فرآیند به منظور بهینه سازی عرضه و تقاضای بنزن مورد استفاده قرار گرفته است.

کاربرد تولوئن :

تولوئن در حقیقت به عنوان یکی از محصولات جانبی پالایش نفت به دست می‌آید و به دلیل اینکه یک ترکیب شیمیایی مهم و پرکاربرد است، از فرآیندهای مختلفی برای تولید آن استفاده می‌شود.

عوارض تولوئن، این حلال صنعتی سمی | قیمت هر 1 کیلوگرم باسکولی

تولوئن علاوه بر مصارف نام برده شده، قابلیت ایزوله شدن دارد؛ تولوئن ایزوله به طور مستقیم در چندین محصول مصرفی مانند مواد ضدعفونی کننده ها، آئروسل های خانگی( آئورسل، سوسپانسیونی است که ذرات جامد یا قطره های مایع در گاز معلق اند)، به کار می رود.

برای تولید تری نیتروتولوئن (که به ساخت انواع مواد منفجره منجر می شود) و ترکیب بنزآلدئید که یک واسطه شیمیایی مهم برای پیشرفت بسیاری از واکنش های مولکول های آلی است، مصرف می شود.

عوارض تولوئن :

کاربرد تولوئن به عنوان دارویی استنشاقی برای زدودن سموم می‌باشد. سمیت تولوئن در مقایسه با بنزن بسیار کمتر است. هرچند غلظت بسیار بالایی لازم است تا تنفس تولوئن منجر به مرگ شود، اما غلظت‌های کمتر آن به راحتی بر روی سیستم عصبی تأثیر می‌گذارند. عوارض تولوئن در غلظت‌های کم تا متوسط، سبب خستگی، سرگیجه، ضعف، رفتار نامتعادل، نقصان حافظه، بی‌خوابی، کم‌اشتهایی، و کم شدن دید و شنوایی می‌گردد (ویکی پدیا)


 

مقاله عوارض تولوئن توسط شرکت پتروشیمی دانشمند، تولید کننده مواد اولیه شیمیایی از جمله انواع ضد کف، بایوساید، پلی الکترولیت مورد نیاز صنایع مختلف مانند صنعت نساجی، صنعت آب و فاضلاب، صنعت کاشی و سرامیک، صنعت رنگ و رزین، صنعت آرایشی و بهداشتی،صنعت شوینده و اسانس تهیه و تولید شده است.

جهت خرید تولوئن و استعلام قیمت سایر مواد شیمیایی، لطفا با کارشناسان فروش در تماس باشید

دکمه بازگشت به بالا