برای اطلاع از آخرین لیست قیمت بازار برای انواع سدیم آلژینات (sodium alginate) و همچنین درخواست هرگونه مشاوره، با ما تماس بگیرید
Table of Contents
Toggleسدیم آلژینات چیست
(What is sodium alginate)
سدیم آلژینات (sodium alginate) یک پلی ساکارید خطی و یک کوپلیمر است که از جلبک دریایی قهوه ای تهیه می گردد. این ماده نمک سدیمی آلژینیک اسید می باشد. سدیم آلژینات (sodium alginate) یک بیوپلیمر ارزان در دسترس است که بخاطر داشتن خواصی چون تجزیه پذیری زیستی و ماهیت طبیعی بسیار مورد توجه قرار دارد .
شکل اسید، اسید آلژنیک، یک پلی ساکارید یا (پلیمر کربوهیدرات با زنجیره طولانی) است. اگرچه این ماده در باکتری های خاک نیز یافت می شود، اما منبع اصلی آن جلبک ها، به ویژه جلبک های قهوه ای است که گروهی شامل بسیاری از جلبک های دریایی، مانند جلبک دریایی است که در دریاهای سرد شمال وجود دارد. آلژینات نقش مشابهی در جلبک دریایی سلولز در گیاهان و ماده افزودنی مورد علاقه صنعت لوازم آرایشی، اسید هیالورونیک، در حیوانات دارد و یک ماتریس ساختاری برای حمایت از سلول ها فراهم می کند. سدیم آلژینات در آب محلول است و بر اثر حل شدن یک مایع با ویسکوزیته بالا به وجود می آید. این ماده نوعی صمغ بوده که قابل حل هم در آب سرد و هم در آب گرم است. این صمغ در هنگام واکنش با نمک های کلسیم یا اسیدها ژل هایی غیرقابل برگشت به وجود می آورد.
نمک سدیم آلژینات (sodium alginate) بیشتر از آلژینات خالی استفاده می شود زیرا آلژینات اسیدی برای بافت ها و سلول ها ضرر دارد. ژل های آلژینات در حضور کاتیون های کی لیت مانند سیترات، لاکتات، فسفات، تارتارات و کاتیون های سدیم و پتاسیم که در اکثر مایعات بیوتکنولوژی حضور دارد ناپایدار است. به منظور جلوگیری از تورم بیش از اندازه ژل های آلژینات، پلیمرهایی چون کیتوسان، پلی آلژینات به ژل کلسیم اضافه می شود.
فرایند تولید ممکن است کار سختی به نظر برسد، اما آلژینات ها به طرز شگفت انگیزی مفید شناخته شده اند، به ویژه که بسته به ساختار مولکولی دقیق آلژینات می توانند انواع مختلفی از ژل های کم و بیش الاستیک را فراهم کنند.
تاریخچه تولید آلژینات سدیم
آلژینات سدیم اولین بار توسط شیمی دان انگلیسی ادوارد سی سی استنفورد در سال 1881 شناخته شد، وی استخراج این ماده را از جلبک دریایی به ثبت رساند. جلبک دریایی به راحتی قابل کشت نیستند، بنابراین علف های هرز وحشی در مراحل تولید جمع آوری می شوند. این اسید از جلبک دریایی با روشی نامرتب استخراج می شود که اسید را به نمک سدیم تبدیل می کند و سپس باید از دوغاب غلیظی که خیلی خنک است برای تصفیه استخراج شود و باید به شدت رقیق شود، حتی در صورت امکان حذف پس مانده ناخواسته بدون پردازش اضافی دشوار است. سپس می توان از آلژینات سدیم حاصل یا برای تولید نمک های مفید دیگر مانند آلژینات های پتاسیم و کلسیم واکنش نشان داد.
جدول مشخصات فنی سدیم آلژینات
نام محصول | آلژینات سدیم |
فرمول شیمیایی سدیم آلژینات | (C6H7NaO6)nیا C6H9NaO7 |
جرم مولکولی | 216.12 g/mol |
دانسیته | 1.6 g/cm³ |
ماهیت دسته بندی | پلی ساکارید |
مکانیزم تشکیل فیلم سدیم آلژینات
وقتی یک لایه نازک از ژل یا محلول سدیم آلژینات خشک شود منجر به شکل گیری فیلم یا پوشش می شود که این فیلم ها می توانند باعث حفظ ظرفیت نگهداری آب، محافظت از فساد میکروبی، مقاومت در برابر اکسیداسیون و… گردند.
ویژگی های سدیم آلژینات
این ماده دارای خواص زیر می باشد:
- خواص سفت کنندگی
- اتصال دهندگی
- تشکیل ژل
- توانایی تشکیل فیلم
- افزایش خواص نگهداری محصولات
- ویسکوز بودن
- خاصیت تثبیت مواد
- افزایش استحکام بافت ها
- پایدار کنندگی
روشهای کرویسازی سدیم آلژینات
دو روش اصلی برای ایجاد کروی سازی وجود دارد که بر اساس مقدار کلسیم موجود در محصول که در حباب ژل محصور میشود متفاوت می باشد. برای موادی که فاقد کلسیم است، یک مایع طعم دار با سدیم آلژینات مخلوط می گردد و قطرهای این مخلوط در محلول دمای اتاق ساخته شده از آب و لاکتات کلسیم یا گلوکونات کلسیم ریخته میشوند. هر دو نسبت به سایر اشکال کلسیم تلخ تر هستند.
کرویسازی معکوس، روشی برای استفاده با موادی می باشد که سرشار از کلسیم هستند، در این حالت کلسیم اضافی (در صورت لزوم) درون یک مایع طعم دار ترکیب می گردد و در حالی که سدیم آلژینات در آب مخلوط میشود. هر دو روش نتیجه مشابهی را عرضه می کند. حوزهای از مایع که توسط یک غشای ژل نازک نگه داشته میشود، از لحاظ بافتی مشابه خاویار است.
کاربرد آلژینات سدیم
- به عنوان تثبیت کننده در اکثر صنایع
- جایگزین نشاسته و کاراژین
- نوشیدنیها
- محصولات لبنی
- محصولات یخ زده
- پرکننده و امولسیون
- افزودنی مواد غذایی طبیعی
- طعم سالاد
- محصولات کنسرو شده
- خواص دارویی، این ماده میتواند به انواع ژل تبدیل شود، (برای ساخت داروهای معده کاربرد دارد، یعنی هنگامی که ریفلاکس اسید در معده به وجود می آید، این ماده ژلاتینی در کنار آنتی اسیدهای معمولی عمل می کند و به عنوان مانعی برای جلوگیری از ورود اسید معده به مری عمل می کند.)
- در ساخت ژل در انواع سس ها (سس گوجه فرنگی)، ژل های دسری و پودینگ ها
- به عنوان لفاف خوراکی در برخی از غذاهای فرآوری شده
- به عنوان یک پوشش غذایی مناسب
- بیوتکنولوژی
- پزشکی
- عامل تشکیل فیلم و رشته در رنگ.
- صنعت نساجی
- به عنوان یک امولسیون کننده عمومی
- تولید لوازم آرایشی
نکته: از آنجا که هیدروژل سدیم آلژینات در دما و pH پایین ایجاد می شود از این رو برای استفاده مولکول هایی مانند پروتئین ونوکلوئیک اسید و حتی سلول های زنده مناسب است.
انواع آلژینات مورد مصرف در صنایع غذایی
- سدیم آلژینات
- آلژینات پتاسیم
- آلژینات آمونیوم
- آلژینات پروپیلن گلیکول
چگونه سدیم آلژینات را به یک مایع اضافه می کنید
به طور کلی، آلژینات سدیم به راحتی در هر درجه حرارت مایع، هیدرات و ژل را پراکنده میکند و بالاتر از ۲۶۶ درجه فارنهایت (۱۳۰ درجه سانتیگراد) را ذوب میکند.
با این وجود، راحت تر است که پودر آلژیناتسدیم را کمکم به مایع اضافه کنید، در حالی که مرتباً با مخلوط کن غوطهوری یا مخلوط میشود. اگر آلژینات به درستی پراکنده نشود، تودههای کوچکی در محلول قابل مشاهده خواهند بود. سعی کنید از صافکردن بیش از حد جلوگیری کنید، زیرا حبابهای هوا میتوانند در محلول ضخیمشده گیر کند. به منظور جلوگیری از پیچیدهشدن این حبابها در فرآیند کرویسازی، ممکن است بخواهید که آمادهسازی برای چند ساعت در یخچال قرار بگیرد.
لیست قیمت سدیم آلژینات
ردیف | نام محصول | قیمت |
---|---|---|
1 | سدیم آلژینات | تماس بگیرید |
پتروشیمی دانشمند، تولید کننده مواد شیمیایی و یکی از بزرگترین تامین کنندگان مواد شیمیایی در خدمت شما مشتریان گرامی می باشد. جهت اطلاع از قیمت ها با کارشناسان بخش فروش ما تماس حاصل فرمائید