تلفن تماس :

1817 - 026

انواع اسید

3.8/5 - (60 امتیاز)

اسید چیست

اسیدها (Acid) در محدوده pH بین 0 تا 7 می باشند. به بیان ساده تر اسید، مولکولی است دارای یون مثبت هیدروژن که قادر به از دست دادن یک پروتون یا H+ و تشکیل پیوند کووالانسی با یک جفت الکترون می باشد. اسید با غلظت بالا، به معنی داشتن یون‌های مثبت هیدروژن بیشتر می باشد، که این ترکیبات دارای خاصیت خورندگی هستند. همچنین به منظور تغییر رنگ شناساگرها و خنثی کردن بازها نیز از اسیدها استفاده می‌شود.
تعداد هیدروژن های موجود در اسیدها، نشان دهنده تعداد پروتون ها هستند. اگر بیش از یک هیدروژن داشته باشد که به طور متوالی تفکیک ‌شوند، آن اسید چند پروتونی است و اگر دارای یک هیدروژن اسیدی باشد، آن اسید تک پروتونی است. نام گذاری اسیدها به گونه ای است که بر اساس آنیون یا نافلزهایشان نام‌گذاری می‌شوند.

از نظر علمی تعاریف متعددی برای اسیدها وجود دارد

  1. لی بیگ: طبق تعریف لی بیگ، اسید ماده ای است که در ساختار خود هیدروژن یا هیدروژن‌هایی دارد که در واکنش با فلزها توسط یون‌های فلز جایگزین می‌شود.
  2. اسید برونستد (Brønsted acids): بنا به تعریف اسید برونستد به ترکیباتی که پروتون یا H+ از دست می دهند، گفته می شود.
  3. اسید لوئیس (Lewis acids): طبق نظریه لوئیس، این دسته از اسیدها پذیرنده پیوند داتیو هستند و می توانند یک جفت الکترون بپذیرند.
  4. اسید آرنیوس: بنا به نظریه آرنیوس اسیدها، پروتون خود را در آب از دست می دهند و به یون هیدرونیوم تبدیل می شوند.

انواع اسید

انواع اسید بر اساس قدرت

اسیدها براساس پروتون ها به دو دسته اسید قوی و اسید ضعیف تقسیم بندی می شوند. قدرت یک اسید با ثابت تفکیک اسیدی آن بررسی می گردد.

اسید قوی:

به اسیدی که وقتی در حلال حل شود، پروتون های خود را به طور کامل به حلال بدهد و در واقع به طور کامل تفکیک شود، اسید قوی می گویند. یعنی در واکنش تعادلی، اسید قوی تعادل را به سمت راست پیش ببرد. این اسیدها دارای ka بزرگ یا ثابت تفکیک اسید بالایی هستند. منظور از تعادل اسيد و باز تنظيم غلظت يون هيدروژن می باشد.
اسیدهای قوی به طور کامل در آب یونش پیدا می کنند و یون هیدرونیوم (H3O+) تولید می کنند. مانند: هیدروبرمیک اسید، هیدروکلریک اسید، هیدرویدیک اسید، نیتریک اسید، سولفوریک اسید، پرکلریک اسید، اسید کلریک و غیره… .

اسید ضعیف:

به اسیدی که وقتی در حلال حل گردد، پروتون های خود را به طور کامل به حلال ندهد و به طور کامل تفکیک نشود، اسید ضعیف می گویند که این اسید به طور جزئی واکنش می‌دهد. در واقع همه اسیدهای آلی، اسید ضعیف هستند. ثابت تفکیک این اسیدها کمتر و ka کوچکتری دارند. اسیدهای ضعیف معدنی مانند: بوریک اسید، کربونیک اسید، هیدروفلوریک اسید، فسفریک اسید، هیدروسولفوریک اسید، فسفرو اسید، هیدروسیانیک اسید، هیپوفسفورواسید و غیره… و اسیدهای ضعیف آلی مانند: استیک اسید، بنزوئیک اسید، بوتیریک اسید، سیتریک اسید، فرمیک اسید، لاکتیک اسید، مالئیک اسید، اگزالیک اسید، پروپانوئیک اسید، پیروویک اسید، والریک اسید و غیره… .
اسید چیست

کاربرد اسیدها

یکی از مهم ترین ترکیباتی که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، اسید می باشد.

  • اغلب از اسیدها به منظور حذف زنگ زدگی و جلوگیری از خوردگی فلزات استفاده می کنند که در واقع به عنوان لعاب عمل می کنند.
  • به عنوان الکترولیت در سلول مرطوب باتری مانند اسید سولفوریک در باتری خودرو مورد مصرف قرار می گیرند.
  • در صنایع شیمیایی، برای واکنش های خنثی سازی به کار می روند.
  • برای تولید نمک در واکنش های شیمیایی
  • در صنایع غذایی به عنوان مکمل برای نوشیدنی ها و غذاها استفاده می شوند.
  • به عنوان نگهدارنده در محصولات آرایشی و غذایی
  • به عنوان کاتالیزورهای شیمیایی صنعتی و ارگانیک استفاده می شوند، برای مثال، اسید سولفوریک در تولیدات بنزین در مقادیر بسیار زیاد در فرایند آلکالایی استفاده می شود.
  • در بیوشیمی نیز به عنوان کاتالیزور برای آنزیم ها از اسیدها استفاده می کنند.

به منظور دریافت جدول انواع و لیست قیمت اسیدها و خرید اسید می توانید با کارشناسان بخش فروش مواد اولیه پتروشیمی دانشمند تماس حاصل فرمائید.

مشاوره و درخواست همکاری

کارشناسان پتروشیمی دانشمند آماده پاسخگویی و ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی میباشد.

تلفن تماس :
1817 - 026
ایمیل :
Info@chemical-co.com
شبکه های اجتماعی :
آنچه در این مطلب میخوانید !

6 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *