تلفن تماس :

1817 - 026

استیک اسید

5/5 - (2 امتیاز)

استیک اسید چیست

(What is Acetic acid)

استیک اسید (Acetic acid)، یک ترکیب آلی با فرمول شیمیایی CH3COOH است. یک نماد رایج برای اسید استیک AcOH است. از نظر شکل ظاهری به صورت مایع بی رنگ می باشد و با نام های دیگری نظیر اتانوئیک اسید ، اسید متان کربوکسیلیک و گاهی اسید استیک یخچالی (استیک اسید فاقد آب) نیز شناخته می شود. اسید استیک دارای طعم ترش مشخص و بوی تندی است. این حلال پروتیک آب دوست (قطبی)، مشابه اتانول و آب است. استیک اسید (Acetic acid) با قدرت استاتیک نسبی متوسطی که دارد، توانایی حل کردن ترکیبات قطبی و غیر قطبی را داراست. خاصیت حلالیت و قابلیت اختلاط اسید استیک، آن را به عنوان یک حلال در تولید دی متیل ترفتالات، به یک ماده شیمیایی صنعتی مفید تبدیل می کند.

این اسید کربوکسیلیک ساده، به عنوان یک اسید ضعیف طبقه بندی می شود، زیرا فقط تا حدی از محلول استخراج می شود، اما اسید استیک غلیظ خورنده است و می تواند به پوست حمله کند. این اسید ضعیف، فقط در صورت واکنش با یک پایه قوی، دچار تجزیه کامل می شود.

به نمک، استر یا استیل اسید استیک، استات گفته می شود. از نظر صنعتی، اسیتک اسید در تهیه استات های فلزی استفاده می شود، که در برخی از فرآیندهای چاپ کاربرد دارد. این ترکیب آلی دارای خواص ضد باکتری است و ممکن است در حل شدن لیپیدها و تجمع اسیدهای چرب بر روی غشای سلول نقش داشته باشد. بنابراین از این محصول در تولید ضد عفونی کننده ها استفاده می شود.

استیک اسید

تاریخچه استیک اسید

گذشتگان در قرن باستان به هنگام تهیه شراب طی فرآیند تخمیر به وجود سرکه پی برده بودند. در سال 1845 شیمی دان آلمانی هرمان کولبه برای اولین بار اسید استیک را از ترکیبات غیر آلی سنتز کرد. تا سال 1910، بیشترین اسید استیک یخچالی از مشروبات الکلی پیرولاینس، محصول تقطیر چوب، به دست آمد.

ویدیو توضیحات محصول اسید استیک

تولید استیک اسید

خرید استیک اسید به دو صورت مصنوعی و طبیعی توسط باکتری، تولید می گردد. در زیر طرز تهیه اسید استیک شرح داده شده است:

اسید استیک به صورت صنعتی و هم از طریق تخمیر باکتریایی تولید می شود. حدود 75٪ اسید استیک ساخته شده برای استفاده در صنایع شیمیایی توسط کربونیلاسیون متانول ساخته می شود. اسید استیک اغلب یک محصول جانبی از واکنش های مختلف، مانند سنتز اسید اکریلیک کاتالیزوری ناهمگن و یا تولید اسید لاکتیک تخمیری می باشد. اسید استیک در مقیاس صنعتی توسط اکسیداسیون هوا استالدئید، اکسیداسیون اتانول (الکل اتیل) و اکسیداسیون بوتان و بوتن تهیه شده است.

سرکه بیشتر اسید استیک رقیق است که غالباً با تخمیر و سپس اکسیداسیون، از اتانول تولید می شود.

لازم است بدانید که  سرکه محلول اسید استیک در آب است و از نظر حجمی بین 5 تا 20 درصد اسید اتانوئیک دارد.

مشخصات فنی استیک اسید

نام محصولاستیک اسید
فرمول شیمیایی استیک اسیدCH₃COOH
جرم مولکلولی استیک اسید60.052 g/mol
دانسیته1.05 g/cm³
نقطه جوش117.9 °C
نقطه ذوب16.6 °C
نقطه اشتعال°F104
انحلال پذیریمحلول در آب
ثابت دی الکتریک6.2

حلالیت استیک اسید

CH3COOH در حالت مایع، یک آب دوست است یعنی به راحتی در آب حل می شود و همچنین یک حلال پروتیک قطبی است. از این طریق مخلوطی از اسید استیک و آب شبیه مخلوطی از اتانول و آب است. اسید استیک همچنین با هگزان، کلروفرم و چندین روغن، مخلوط قابل اختلاطی ایجاد می کند. با این حال، با آلکان های با زنجیره بلند (مانند اوکتان) مخلوط نمی شود. توانایی تشکیل مخلوط قابل اختلاط با هر دو ترکیب قطبی و غیر قطبی، آن را به یک حلال صنعتی بسیار مهم تبدیل می کند.

ساختار استیک اسید

ساختار استیک اسید مانند ساختار کلی کربوکسیلیک اسید ها می باشد، در واقع از یک گروه متیل متصل به یک گروه کربوکسیل تشکیل شده است. در اسید استیک جامد، مولکول ها زنجیره هایی را تشکیل می دهند و مولکول های جداگانه توسط پیوندهای هیدروژنی به هم متصل می شوند.

خرید استیک اسید

کاربردهای استیک اسید

از جمله کاربردهای اسید استیک به موارد زیر اشاره می شود:

  • تولید مونومر وینیل استات
  • تولید سرکه خانگی
  • در تولید نفت
  • به عنوان پیش ماده پلی استیل و استات سلولزی
  • برای تبلور مجدد برای خالص سازی ترکیبات آلی
  • تولید نمک های آلی یا غیر آلی
  • معرف شیمیایی مهم برای تولید ترکیبات شیمیایی
  • تولید استات سلولز برای فیلم عکاسی
  • به دلیل خاصیت ضد باکتریایی برای تولید ضد عفونی کننده
  • استات پلی وینیل برای چسب چوب
  • اسید استیک در رنگرزی مصرف می شود.
  • تولید الیاف مصنوعی و پارچه ها
  • تولید لاستیک
  • در کشاورزی به عنوان علف کش و از بین برنده علف های هرز
  • در تولید مواد رسوب زدایی
  • در آماده سازی صنعتی دی متیل ترفتالات (DMT)
  • درعلم پزشکی برای درمان سرطان با تزریق مستقیم آن به تومور
  • در متابولیسم کربوهیدرات ها و چربی ها نقش بسزایی دارد.
  • در صنایع غذایی، به عنوان تنظیم کننده اسیدیته و چاشنی با کد افزودنی غذایی E260 کاربرد دارد.
بسته بندی و شرایط نگهداری استیک اسید

اسید استیک در ظروف آلومینیومی و شیشه ای و یا در ظروف پلاستيكی ( پلی اتيلنی سنگين) دارای برچسب مخصوص و مناسب نگهداری می شود. از نگداری آن در ظروف فولادی، آهنی، روی، سربی، مسی و برنز خودداری شود .

از جمله نکات مهم در شرایط نگداری اسید استیک، آن است که این ماده در محیط خشک و به دور از نور مستقیم آفتاب محافظت شود. درب ظرف باید کاملا پلمپ باشد، به گونه ای که در مقابل سرما محافظت شود. تانک نگهدارنده استیک اسید باید با سیم به زمین جهت تخلیه الکتریکی متصل باشد و تنها در مقادیر محدود آن را ذخیره کنید. در انبارهای نگهداری آن باید از تجهیزات ضد انفجار و ضد جرقه استفاده کرد.

لیست قیمت استیک اسید:

ردیفنام محصولقیمت
1استیک اسیدتماس بگیرید
مشاوره و درخواست همکاری

کارشناسان پتروشیمی دانشمند آماده پاسخگویی و ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی میباشد.

تلفن تماس :
1817 - 026
ایمیل :
Info@chemical-co.com
شبکه های اجتماعی :
آنچه در این مطلب میخوانید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *