حلال ویژه چیست؟
وایت اسپریت ها یا همان حلال 402 درواقع ترکیباتی هیدروکربنی هستند و از برش دادن کروزن (نفت سفید) تولید می شوند. از جمله این ترکیبات می توان به حلال های 410, 403, 406, 402 و 400 اشاره کرد. این حلال ها هیروکربن های پارافینی هستند، تعداد کربن در آن ها بین ۵ تا ۸ می باشد و از ترکیبات تقطیری تشکیل یافته اند.
حلال های ویژه از ترکیبات خطی هیدروکربنی و ترکیبات آروماتیک تشکیل شده اند، که بر اساس میزان درصد موجود، خصوصیات و بوی مخصوص به خود را دارند. این ترکیبات به دو دسته آروماتیک بالا و آروماتیک پایین تقسیم می شوند. حلالیت این ماده ها در آب به شدت پایین بوده و آستانه بویایی آن ها در محدوده 0.5 تا 5 میلی گرم بر متر مکعب است.
در واقع حلال ویژه مایعی قابل اشتعال، شفاف و بی رنگ و مخلوطی از مواد شیمیایی هیدروکربنی است. حلال ویژه را با نام های رایج دیگری از جمله وایت اسپریت، حلالStoddard ، جایگزین تربانتین، حلال معدنی و ماده رقیق کننده رنگ نیز می شناسند. حلال ویژه یا حلال ۴۰۰، عصاره نفتی با بوی ملایمی است که از نظر شیمیایی پایدار بوده و باعث خوردگی نمی شود.
حلال ۴۰۰ جایگزین ارزان قیمت و مناسب پایه نفتی برای تربانتین با پایه گیاهی است. از نظر شیمیایی وایت اسپریت با تربانتین بسیار متفاوت است. تربانتین که عمدتا از پینن تشکیل شده است، دارای خاصیت حلال پایین تری می باشد.
حلال 402 چیست؟
حلال 402 زیر شاخه دسته بندی وایت اسپریت ها می باشد که در دسته آروماتیک های سبک قرار دارد. در این مخلوط هیدروکربنی، در ساختار هر مولکول بین 7 تا 12 اتم کربن وجود دارد. از این حلال عمدتا در صنعت استفاده می شود.
برای تولید حلال 402 از روش تقطیر کروزن (کروسن) استفاده می شود. در واقع کروسن مخلوطی از مایعات نفتی است و وایت اسپریت مخلوطی از ترکیبات آلیفاتیکی است. از کراکینگ کروزن سنگین، می توان این ماده سبک را تولید کرد.
از حلال 402 در ساخت لاستیک و اپوکسی های آلکید چرب، ساخت و تولید لاک و جلاهای رقیق پایه روغنی می توان استفاده کرد. همچنین در صنایع خودروسازی نیز به منظور چربی زدایی و پاک کردن روغن، گریس و چربی از روی سطح فلزات به کار می رود. در برخی فرآیندهای شیمیایی نیز از حلال 402 به منظور استخراج مایع-مایع استفاده می شود.
جهت فروش و خرید حلال 402 (اصفهان، تبریز) با کارشناس فروش پتروشیمی دانشمند در تماس باشید.
خصوصیات حلال ویژه یا وایت اسپریت:
وایت اسپریت بوی نامطبوعی شبیه بوی نفت سفید دارد. امروز تولید کنندگان حلال ویژه، این محصول را با بوی کم تولید کرده اند، که حاوی هیدروکربن های کوتاه بسیار فرار می باشد. وایت اسپریت بدون بو برای از بین بردن ترکیبات معطر سمی، تصفیه شده است و برای کاربردهایی مانند رنگ روغن و تمامی مکان هایی که انسان از نزدیک با حلال در تماس است، توصیه می شود.
کاربرد حلال های ویژه:
معمولا بیشترین کاربرد های این ماده در حلال های پاک کننده، حلال های استخراج، رنگ ها، نگهدارنده های چوب، حلال لاستیک و رزین، مرکب چاپ، حلال لاستیک و رزین، به عنوان حلال در صنعت آرایشی و غذایی، چسب ها و… می باشد.
- به عنوان حلال چربی گیر سطوح فلزات
- به عنوان حلال خشک کن رنگ ها
- به عنوان حلال خشک شویی
- به عنوان حلال در چاپ پارچه یا چاپ روی صفحه (که به آن غربالگری ابریشم نیز گفته می شود)، از حلال ۴۰۰ برای تمیز کردن و پاک نشدن صفحات پس از چاپ با جوهرهای پارچه ای و پلاستیزول روغن استفاده می گردد. همچنین به منظور رقیق کردن جوهرهایی که در ساخت مونوپرینترها به کار می روند، نیز استفاده می شود.
- به عنوان رقیق کننده رنگ برای تینرهای رنگ و لاک الکل و برای رنگ های روغنی استفاده می شود.
- برای حلال واکس های مبلمان، اثاثیه منزل، کف پوش ها و همچنین واکس کفش
- حلال 402 خصوصا برای حذف گازاسیدی کل در تصفیه گاز مورد استفاده قرار میگیرد. این حلال در جریان گاز شیرین و غیر شیرین موثر است.
- از کاربردهای خانگی این ماده می توان به تمیز کردن قلم موی رنگ، پاک کردن باقیمانده چسب از سطوح بدون تخلخل، تمیز کردن قطعات خودرو و اشتعال ذغال سنگ برای کباب کردن و سایر استفاده های معمول اشاره کرد.
- وایت اسپریت در پوشش، واکس، پولیش، چسب، جوهر چاپ و تونر مایع دستگاه فتوکپی استفاده می شود.
- در صنعت نیز به عنوان حلال به منظور تمیز کردن، چربی زدایی و استخراج مواد استفاده می شود.
- به عنوان یک حلال آلی کاربردهای دیگر دارد.
- وایت اسپریت به طور معمول به عنوان سوخت به بازار عرضه نمی شود، اما از این ترکیب می توان به عنوان جایگزین مناسب نفت سفید در اجاق های قابل حمل استفاده کرد. زیرا گرید سبک تر نفت سفید می باشد. اما به عنوان جایگزین بنزین سفید استفاده نمی شود زیرا که بسیار فرارتر از سوخت هایی مانند بنزین است.
سمیت حلال ویژه و خطر آن برای انسان
حلال ویژه یا وایت اسپریت عمدتا به عنوان یک ماده تحریک کننده طبقه بندی می شود. این حلال در اثر استنشاق بخار، تماس با پوست و بلع مسمومیت به همراه دارد. به همین دلیل از قرار گرفتن در معرض مقدار زیاد آن، جلوگیری کنید زیرا می تواند منجر به سرکوب سیستم عصبی مرکزی و در نتیجه عدم هماهنگی و واکنش های کند آن شود. قرار گرفتن در معرض غلظت های بسیار زیاد در فضاهای بسته می تواند منجر به اثرات مخدر عمومی مانند خواب آلودگی، سرگیجه و حالت تهوع شود، که در نهایت منجر به بیهوشی می شود. مصرف خوراکی آن خطرات بالایی دارد. تماس طولانی مدت مکرر آن به پوست می تواند منجر به درماتیت تحریک کننده شدید گردد، که به آن درماتیت تماسی نیز گفته می شود. با توجه به فراریت و فراهمی زیستی کم مواد سازنده، این ماده اگرچه برای موجودات آبی سمیت متوسطی دارد اما خطرات قابل توجهی برای محیط زیست ایجاد می کند، بنابراین این ماده را به راحتی در سینک ها و فاضلاب رها نکنید. زیرا زیست تخریب پذیر می گردد.
لیست قیمت حلال ویژه:
ردیف | نام محصول | قیمت |
1 | قیمت حلال وایت اسپریت یا حلال 400 | تماس بگیرید |
2 | قیمت حلال 402 | تماس بگیرید |
3 | قیمت حلال 403 | تماس بگیرید |
4 | قیمت حلال 406 | تماس بگیرید |
5 | قیمت حلال 410 | تماس بگیرید |
6 | قیمت حلال 404 | تماس بگیرید |
برای دریافت آنالیز حلال ویژه و مشخصات فنی حلال ویژه و همچنین اطلاع از قیمت حلال ویژه، می توانید با کارشناسان پتروشیمی دانشمند تماس حاصل فرمائید. پتروشیمی دانشمند فروشنده انواع حلال ها و نماینده فروش حلال ویژه شرکت نفت و حلال ویژه تصفیه می باشد.
قیمت حلال 402
حلال 402 اصفهان