تلفن تماس :

1817 - 026

سدیم فرمیات

پتروشیمی دانشمند تولید کننده سدیم فرمات با گرید صنعتی می باشد. این ماده در کیسه های 25 کیلوگرمی به بازار عرضه می شود. برای خرید سدیم فرمیات با بخش فروش پتروشیمی دانشمند تماس بگیرید.

سدیم فرمات چیست؟

فرمات سدیم دارای فرمول شیمیایی HCOONa، می باشد. و در واقع نمک سدیم اسید فرمیک، HCOOH است. شکل ظاهری آن معمولاً به صورت پودری سفید رنگ ظاهر می شود. این ترکیب را با نام سدیم فرمیات و سدیم متانوات نیز می شناسند.

جدول مشخصات فنی سدیم فرمیات:

فرمول شیمیایی سدیم فرمیات

HCOONa

جرم مولکلولی

68.007 g/mol

شکل ظاهری

پودر سفید رنگ

دانسیته

1.92 g/cm3 (20 °C)

نقطه ذوب

253 °C (487 °F; 526 K)

نقطه جوش

در اثر حرارت تجزیه می شود.

انحلال پذیری درآب

43.82 g/100 mL (0 °C)

97.2 g/100 mL (20 °C)

160 g/100 mL (100 °C)

حلالیت

نامحلول در اتر

محلول در گلیسرول، الکل، اسید فرمیک

تولید سدیم فرمیات:

برای استفاده تجاری، فرمات سدیم با جذب مونوکسید کربن تحت فشار در هیدروکسید سدیم جامد تحت دمای 130 درجه سانتیگراد و فشار 6 الی 8 بار تولید می شود:

CO + NaOH → HCO2Na

در دسترس بودن و کم هزینه بودن اسید فرمیک با کربونیلاسیون متانول و هیدرولیز متیل فرمات حاصل، فرمات سدیم یا همان سدیم فرمیات را تولید می کند که معمولاً با خنثی کردن اسید فرمیک با هیدروکسید سدیم تهیه می شود. و در واقع علت استفاده از این روش در دسترس بودن و کم هزینه بودن و فراوانی اسید فرمیک در مقیاس بزرگ می باشد. فرمات سدیم نیز به طور اجتناب ناپذیری به عنوان یک محصول جانبی در مرحله نهایی سنتز پنتااریتریتول تشکیل می شود.

در آزمایشگاه، فرمت سدیم را می توان با خنثی کردن اسید فرمیک با کربنات سدیم تهیه کرد. همچنین می توان آن را با واکنش کلروفرم با محلول الکلی هیدروکسید سدیم به دست آورد:

CHCl3 + 4 NaOH → HCOONa + 3 NaCl + 2 H2O

همچنین از واکنش هیدروکسید سدیم با هیدرات کلرال نیز سدیم فرمیات تولید می شود:

C2HCl3(OH)2 + NaOH → CHCl3 + HCOONa + H2O

روش دوم به طور کلی به روش اول ترجیح داده می شود، زیرا حلالیت آبی کم CHCl3 جدا شدن از محلول فرمت سدیم را با کریستالیزاسیون کسری آسان تر از NaCl محلول می کند.

فرمت سدیم همچنین ممکن است از طریق واکنش هالوفرم بین اتانول و هیپوکلریت سدیم در حضور یک باز ایجاد شود. این روش برای تهیه کلروفرم به خوبی مستند شده است.

جالب است بدانید که  موی کهیر گزنه حاوی فرمت سدیم و همچنین اسید فرمیک است.

خواص فیزیکی سدیم فرمیات:

فرمات سدیم در یک سیستم کریستالی مونوکلینیک با پارامترهای شبکه ای زیر متبلور می شود:

6,19 Å

a

6,72 Å

b

6,49 Å

c

121,7°

β

خواص شیمیایی سدیم فرمیات:

در حرارت دادن، فرمات سدیم تجزیه می شود و اگزالات سدیم و هیدروژن را تشکیل می دهد. اگزالات سدیم حاصل را می توان با حرارت دادن بیشتر به کربنات سدیم پس از آزاد شدن مونوکسید کربن تبدیل کرد.

به عنوان نمک اسید ضعیف (اسید فرمیک) و یک باز قوی (هیدروکسید سدیم) فرمت سدیم در محلول های آبی واکنش می دهد:

بنابراین می توان از محلول اسید فرمیک و فرمات سدیم به عنوان محلول بافر استفاده کرد.

لازم است بدانید که فرمات سدیم کمی برای آب خطرناک است و برخی از گونه‌های باکتری را مهار می‌کند، اما توسط برخی دیگر تجزیه می‌شود.

فرمات سدیم در سنتز اسید فرمیک نقش دارد و توسط اسید سولفوریک از طریق معادله واکنش زیر تبدیل می شود:

فرمات سدیم با اسید سولفوریک به اسید فرمیک و سولفات سدیم تبدیل می شود.

کاربرد سدیم فرمیات:

  • فرمات سدیم در چندین فرآیند رنگرزی و چاپ پارچه استفاده می شود.
  • به عنوان یک عامل بافر برای اسیدهای معدنی قوی برای افزایش pH آن ها به کار می رود.
  • نوعی افزودنی غذایی (E237) می باشد.
  • نوعی افزودنی برای خوراک دام می باشد که به منظور بهبود هضم غذای حیوانات افزوده می شود و همچنین علوفه را از پوسیدگی محافظت می کند.
  • به عنوان یک عامل یخ زدایی استفاده می شود.
  • در علم زیست شناسی ساختاری، فرمت سدیم می تواند به عنوان یک محافظ برودتی برای آزمایش های پراش اشعه ایکس بر روی کریستال های پروتئینی استفاده شود، که معمولاً در دمای 100 کلوین برای کاهش اثرات آسیب تشعشع انجام می شود.
  • فرمات سدیم جامد به عنوان یک عامل غیرخورنده در فرودگاه ها برای یخ زدایی باندها در ترکیب با بازدارنده های خوردگی و سایر مواد افزودنی استفاده می شود، که به سرعت در لایه های جامد برف و یخ نفوذ کرده، آنها را از آسفالت یا بتن جدا می کند و یخ را به سرعت ذوب می کند.
  • فرورفتگی نقطه انجماد بالا به عنوان مثال: در مقایسه با اوره که هنوز هم اغلب استفاده می شود، موثر است اما به دلیل اوتروفیکاسیون مشکل ساز است. به طور موثری از یخ زدن مجدد حتی در دمای کمتر از 15- درجه سانتی گراد جلوگیری می کند. اثر ذوب فرمات سدیم جامد را حتی می توان با مرطوب کردن با فورمات پتاسیم آبی یا محلول های استات پتاسیم افزایش داد. تجزیه پذیری فرمات سدیم به ویژه با نیاز شیمیایی اکسیژن (COD) 211 میلی گرم O2/g در مقایسه با عوامل یخ زدایی استات سدیم (740 میلی گرم O2/g) و اوره با (بیش از 2000 میلی گرم O2/g) مفید است.

کاربرد سدیم فرمیات در حفاری:

محلول های فرمات سدیم اشباع (و همچنین مخلوطی از سایر فرمت های فلز قلیایی مانند فرمت پتاسیم و سزیم) به دلیل چگالی نسبتاً بالایی که دارند، به عنوان کمک های مهم حفاری و تثبیت کننده در اکتشاف گاز و نفت استفاده می شوند. با مخلوط کردن محلول های فرمات فلز قلیایی اشباع مربوطه، می توان هر چگالی بین 1.0 و 2.3 گرم بر سانتی متر مکعب را تنظیم کرد. محلول های اشباع شده بایوساید هستند و در طولانی مدت در برابر تخریب میکروبی پایدار هستند. از طرف دیگر رقیق شده، سریع و کاملاً زیست تخریب پذیر هستند. از آنجایی که فرمات‌های فلز قلیایی به عنوان کمک حفاری، اضافه کردن پرکننده‌های جامد برای افزایش چگالی (مانند باریت‌ها) را غیر ضروری می‌سازد و محلول‌های فورمات را می‌توان در محل حفاری بازیافت کرد، فرمات‌ها یک پیشرفت مهم در فناوری اکتشاف هستند.

 لیست قیمت سدیم فرمیات:

ردیف

نام محصول

قیمت

1

قیمت سدیم فرمات صنعتی

تماس بگیرید.

 

Rate this post
مشاوره و درخواست همکاری

کارشناسان پتروشیمی دانشمند آماده پاسخگویی و ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی میباشد.

تلفن تماس :
1817 - 026
ایمیل :
Info@chemical-co.com
شبکه های اجتماعی :
آنچه در این مطلب میخوانید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *